Degelijk Driesprong te sterk voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Eergistermorgen stond de confrontatie met 'de Driesprong' op het programma. Vol goede moed en met Ad, die z'n rentree maakte na meer dan een jaar blessureleed, in de basis begonnen de Zuiderburen aan de partij. Ook Henk startte weer, na enkele weken buitenspel gestaan te hebben.

Al gauw bleek dat de elf van 'de Driesprong' deze dag meer in de pap te brokkelen hadden dan de geel-roden. De defensie had de handen vol aan de beweeglijke voorhoede van 'de Driesprong'. Na een kwartier spelen kwam het team ook op voorsprong. Ad had iets te veel tijd nodig om de bal achterin weg te werken en dit werd ongenadig afgestraft door de jagende spits van 'de Driesprong'.

Tien minuten later werd de score alweer verdubbeld. Een schot uit de tweede lijn kon door Cees niet klemvast gepakt worden en een alerte speler van de thuisploeg passeerde hem vervolgens in de rebound. In de eerste helft was het spel nog wel behoorlijk, maar voorin konden ze nooit echt een vuist maken. In het begin van de tweede helft voerde Zuiderburen I de druk meer op om zodoende de aansluitingstreffer te forceren. Deze kwam er echter niet en langzamerhand greep 'de Driesprong' de regie weer in handen. Dit resulteerde een klein kwartier voor het einde zelfs tot de 3-0. In eerste instantie parreerde Cees het schot, maar op het boogballetje wat volgde, moest hij het antwoord schuldig blijven. Even daarvoor was er nog een vervelend moment toen Eric Cox uitviel, met een zware blessure aan de enkelbanden. Door de blessure zullen de Zuiderburen het lange tijd zonder hem moeten stellen. In het vervolg van de wedstrijd kregen de geel-roden nog wel de kans om de eer te redden. Vanaf 11 meter was deze kans echter niet aan Marco besteedt. Hij mikte vanaf de stip op de vuisten van de keeper. Met deze overwinning bewijst 'de Driesprong' een zeer degelijk team te zijn, waartegen veel teams het moeilijk zullen hebben. Voor Zuiderburen I wordt het de komende tijd ook lastig, met wedstrijden tegen de top 3 van vorig seizoen in het verschiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *