Stampers straft dramatische eerste helft zuiderburen II genadeloos af

Twee ballen

Zuiderburen II heeft vooralsnog haar grootste nederlaag van het seizoen geleden. Op het Driesprongveld ging het elftal ongenadig hard onderuit tegen de nummer 2 van de ranglijst: ‘de Stampers’. De dramatische ruststand bleek tevens de eindstand te zijn: 6-0.

Het lijkt een gewoonte te worden, maar net als in voorgaande wedstrijden startte Zuiderburen II uitermate stroef. In het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam Zuiderburen II nauwelijks over de middellijn en werd het zowel in verdedigend als aanvallend opzicht overklast door de veel sterkere ‘Stampers’. Al vrij snel werd de onmacht van Zuiderburen II op het scorebord tot uitdrukking gebracht.

De openingstreffer kwam voort uit een rake kopstoot uit een corner van ‘De Stampers’. Vlak daarna kon een aanvaller van ‘De Stampers’ geheel vrijuit de afvallende bal in de rechter onderhoek mikken: 2-0. Typerend was de manier waarop de 3-0 tot stand kwam: Een aanvaller van ‘de Stampers’ slalomde door de verdediging van Zuiderburen II en kon vervolgens de bal ongehinderd afleggen naar een medespeler, die keeper Willem kansloos liet.

Laatstgenoemde viel vervolgens in negatieve zin op door een terugspeelbal van Ron Lavrijsen knullig onder zijn voet door te laten glippen waardoor Zuiderburen II halverwege de eerste helft aankeek tegen een pijnlijke 4-0 achterstand. De lijdensweg bleek echter nog lang niet in zicht te zijn. Vlak voor het verlossende rustsignaal dook een aanvaller van ‘de Stampers’ vrij voor het doel en omspeelde keeper Willem die vervolgens voor de 5e keer de bal uit het net kon halen.

Een klutssituatie voor het doel van Zuiderburen II leidde tenslotte de ontluisterende 6-0 (intikker) bij rust in. Na rust vonden er een paar omzettingen plaats. Ron Lavrijsen, die in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden zich niet kon onderscheiden in verdedigend opzicht, verhuisde naar de rechterkant en routenier Eric Bel nam zijn positie als laatste man over. Dit pakte redelijk goed uit. Zuiderburen II was vanaf de aftrap veel feller dan in de eerste helft en de stormloop op het doel van keeper Willem werd doordoor getemperd.
Daarbij ging de onverzettelijke Eric Bel voorop in de strijd: In tegenstelling tot de eerste helft werden er nu – met name in verdedigend opzicht – wel belangrijke duels gewonnen. Er zat veel meer pit in het elftal en dit leidde – mede door het feit dat de tegenstander wat gas terug nam – zowaar tot een paar aardige aanvallen. Verder dan enkele geblokte schoten kwamZuiderburen II echter niet.
Toch mag het zichzelf prijzen met het feit dat het team weinig heeft weggeven in de tweede helft. De 6-0 eindstand mag dan allerminst geflatteerd zijn, maar het spel in de tweede helft moet toch enigszins vertrouwen opwekken voor de komende zware duels die op het programma staan, respectievelijk tegen de ’t Bronneke’ en tegen ‘De Bruintjes’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *