Driesprong duwt Zuiderburen II nog verder de afgrond in

Twee ballen

Er lijkt geen eind te komen aan het verval van Zuiderburen II. Vanmorgen werd al voor de vijfde keer op rij een competitienederlaag geleden en was het ´de Driesprong´ die 3 punten aan haar seizoenstotaal mocht toevoegen. Op deze zonnige zondag trad het team aan met Ruud in de goal, omdat Wil te laat was.

In het begin van de wedtrijd leek ´de Driesprong´ nog zoekende, maar na 10 minuten hierna trok de thuisploeg het initiatief wat naar zich toe. Dit resulteerde in enkele afstandschoten, die soms het doel maar net misten. Voorin bij de Zuiderburen hield John menig maal de verdedigers aardig bezig, maar tot uitgespeelde kansen leidde het nauwelijks. Mark probeerde het nog met een afstandschot, toen de afvallende bal na een corner voor zijn voeten kwam, maar zijn poging ging naast.

7 minuten voor rust was het aan de andere kant wel raak; een diepe bal werd knap tussen twee verdedigers aangenomen en vervolgens werd Ruud met een diagonaal schot gepasseerd. Met een 1-0 ruststand was de hoop op een overwinning nog steeds aanwezig bij de Zuiderburen. Echter na 3 minuten in de tweede helft werd de situatie al minder rooskleurig. Geheel vrijstaand mocht een 'Driesprong'-middenvelder de 2-0 binnenkoppen uit een hoekschop. Hierna gingen de kopjes al hangen bij sommige Zuiderburen.

De tegenstander greep deze kans aan om 10 minuten later de voorsprong uit te bouwen naar 3-0. Dit had tot gevolg dat de onrust flink toenam in de verdediging, maar omdat 'de Driesprong' niet erg zorgvuldig omging met de ontstane kansen bleef de marge vooralsnog 3.
Toch zou ook de vierde goal er komen. Na slap uitverdedigen kon een Driesprong speler ongehinderd de bal in de rechterbovenhoek krullen. Hier stopte de teller, maar de Zuiderburen mochten niet klagen als er nog meer tegengoals zouden vallen. Toch was het team er zelf ook nog enkele keren dichtbij, ondanks het vrij ongeïnspireerde spel. John kreeg een goede kans waar hij normaal wel raad mee weet, maar dit keer vond hij de paal op z'n weg. Een moment later liepen John en Renier elkaar in de weg, toen een combinatie door het hart van de verdediging een goede mogelijkheid opleverde. De keeper van 'de Driesprong' zag hierdoor kans zich voor de bal te werpen, zoals hij weer een moment later ook een vrije trap neutraliseerde.

Hierdoor bleef het bij 4-0, maar gezien de kansen voor beide teams had het ook 7-2 kunnen worden. Volgend weekend staat het treffen tussen Zuiderburen I en II op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *