Zuiderburen I legt de makke van zuiderburen II bloot

Trainingsbal

Voor beide teams waren de 3 punten meer dan welkom in de onderlinge confrontatie tussen Zuiderburen I en II, die gistermorgen op het Bruintjesveld gespeeld werd. Zuiderburen II verkeert al weken in een negatieve spiraal en kon voor het zelfvertrouwen wel een overwinning gebruiken en team I dreigde de aansluiting met de subtop te verliezen na de nederlaag tegen 'de Haoverekkers', 2 weken geleden.

Na 70 minuten bleek Zuiderburen I uiteindelijk aan het langste eind te trekken: 1-5. Op de uitslag viel weinig af te dingen en het legde meteen bloot waar het bij Zuiderburen II aan schort, namelijk de verdedigende daadkracht. Na een klein kwartier in de eerste helft, waarin tot dan toe weinig kansen weggegeven waren, viel het eerste doelpunt. Vanaf de linkerkant trok Frank naar binnen met de bal aan z'n voeten, om vervolgens de bal via de handen van Wil tegen het net te jagen.
Frank bleek sowieso een plaag voor Zuiderburen II, want als hij even aanzette ontstond er gevaar. Toen Tommie voor de 2-0 zorgde zagen de rood-zwarten de bui alweer hangen. Hij mocht bij de eerste paal de bal ongehinderd binnentikken na een goede voorzet van Mark Jansen vanaf de rechterkant.

Het inbrengen van Emiel, voor de geblesseerde Jan leek een impuls voor Zuiderburen II te zijn. Hij stond in ieder geval aan de basis van de aansluitingstreffer. Harm rukte goed op aan de rechterkant, legde terug op Frans, die de bal half raakte, waardoor deze bij Emiel terecht kwam. Deze werd onreglementair gestuit, wat Zuiderburen II een penalty opleverde. Harm wist wel raad met dit buitenkansje: 1-2.

De vreugde was echter van korte duur, want Tommy die erg gedreven speelde, toonde weer eens z'n klasse, door naar binnen te kappen en Wil voor de derde maal te passeren in de korte hoek. Met een bal op de paal van Emiel en een gevaarlijke kopbal van Renier kwam Zuiderburen II nog dichtbij een treffer, maar de 3-1 bleef tot de rust op het scorebord staan. Grootste kans op een doelpunt was zelfs voor team I, want Marco mocht vrij doorlopen op keeper Wil, die dit maal wel een antwoord had op de doelpoging. In de nastoot miste Jan van Limpt ook nog.

Direct na de thee startte Zuiderburen II een offensief. Toch bleef de verdediging van de geel-roden overeind en met de individuele klasse van Frank en de fysieke kracht van Dennis bleef het oppassen voor tegenstoten. Toch wist met name Michael veel aanvallende acties te neutraliseren. In aanvallend opzicht zat het echter niet mee voor Zuiderburen II. Ron poeierde van afstand op de lat en een poging van Renier ging over het doel. Toen het doelpunt maar niet viel, zakte het geloof ook weg.

Via Dennis, die door Frank een niet te missen kans geschonken werd en Frank zelf werd de voorsprong van Zuiderburen I zelf nog vergroot tot 1-5. Hoewel de wedstrijd sportief was en aangenaam voor het neutrale publiek kwam menig Zuiderbuur niet ongeschonden uit de strijd. In de eerste helft viel Jan Vosers al uit met een blessure en in de tweede helft voegden Michael en Martijn zich eveneens bij de blessureboeg. Komend weekend wordt er gespeeld voor de beker. Zuiderburen II treft dan 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *