Driesprong en Zuiderburen II in evenwicht

Twee ballen

Zuiderburen II heeft gister geen vervolg kunnen geven aan de serie van overwinningen. Er werd welliswaar niet verloren van 'de Driesprong', maar eenieder met een Zuiderburen hart was van mening dat deze wedstrijd gewonnen had moeten worden, om bovenin mee te blijven draaien.

De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was en eigenlijk verdiende de wedstrijd ook geen winnaar. In de eerste helft was het spel nog wel enigszins het aanzien waard. Eerste kans was voor 'de Driesprong'. Uit een corner werd bij de tweede paal over gekopt. Al snel werd besloten om Mark Bogaerts terug te halen naar het centrum van de verdediging om zich te ontfermen over de fysiek sterke aanvalsleider van 'de Driesprong'.

Behoudens het speldeprikje in de beginfase hield de verdediging van de Zuiderburen goed stand. Met name Geert toonde aan nog aardig zijn mannetje te staan. Naarmate de eerste helft vorderde wist ook Zuiderburen II kansen te creëren. Eerst ontliep Harm Goorman de buitenspelval, na een lange pass van Michel vanuit het achterveld. Omdat hij bij z'n schotpoging te overhaast te werk ging belandde de bal in het vangnet achter de goal.

Later kreeg ook spits Toon nog een aardige kans. Hij werd eveneens aan de rechterkant vrijgespeeld, maar zijn schot belandde op de vuisten van de doelman. Na de thee kwam 'de Driesprong' sterk uit de startblokken en wilde het de roodhemden overrompelen. Nadat de storm overgeraasd was, was Zuiderburen II in de persoon van Renier tot 2 keer toe dicht bij de openingstreffer. Zo kopte hij een voorzet vanaf links over en even later krulde hij een vrije trap richting linker bovenhoek, maar helaas wist de 'Driesprong' keeper deze bal knap te parreren.

Hierna was er van verzorgd voetbal nauwelijks nog sprake aan Zuiderburen zijde. Veelal werd de lange bal gehanteerd, waar de tegenstander meer via combinaties zijn weg richting het doel zocht. De verdediging miste in de tweede helft de sturing van Michel, die in de rust gewisseld werd. Met name rechtsback Ties moest zo nu en dan alle zeilen bijzetten, om z'n tegenstander van gevaar te weerhouden. Echte kansen voor 'de Driesprong' bleven echter lang uit.

Het had zelfs weinig gescheeld of het doelpunt viel aan de andere kant. Het was wederom Renier, die goed doorliep op een lange bal van Cees, de stand-in van Wil en bijna de keeper met een boogballetje passeerde. Uiteindelijk hielden beide doelmannen hun doel schoon, mede doordat een goede kans in de allerlaatste minuut door 'de Driesprong' verprutst werd.

Al met al was het een matige wedstrijd, maar waarschijnlijk zou deze vorig seizoen helemaal geen punt opgeleverd hebben, want organisatorisch zit het dit seizoen beter in elkaar. Volgend weekend zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden als 'de Valk' de tegenstander is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *