Zuiderburen I bezet eerste plaats na overwinning op Reuselcity

Trainingsbal

Zondagmorgen wederom om 9.30 uur trapte Zuiderburen I af tegen het gedreven, maar tevens verbeterde 'Reuselcity'. Het mocht duidelijk zijn dat 'Reuselcity' ons niets kon maken, maar toch is gebleken dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakt.

Het spelbeeld bleef gedurende de gehele wedstrijd nagenoeg hetzelfde. Het balbezit was voor de Zuiderburen en 'Reuselcity' kwam maar moeilijk van haar helft. Ondanks de aanhoudende druk van Zuiderburen I ontstonden niet direct kansen. Na een tijdje gevoetbald te hebben werd de eerste goal dan toch gescoord door Frank. Met een schitterende volley schoot hij de bal vanaf randje zestienmetergebied in de rechterkruising.

Een tweede goal ontstond toen Jannes op goal hoefde maar geen touwen trof en de bal bij Martien voor de voeten belandde. Hij wist er wel raad mee en passeerde van behoorlijke afstand de goalie in diens zwakke rechter onderhoek. Eens te meer kwam Martien’s kwaliteit tot uitdrukking. Het is namelijk al voor de tweede keer dit seizoen dat hij van een godvergeten afstand doel treft. ‘Petje af’ voor deze ervaren Zuiderburen-verdediger, die aan z'n vijfde jeugd bezig lijkt.

Om verder te gaan met het verhaal, na de goal verwerkt en de thee genuttigd te hebben, kwam het in de tweede helft vooral aan op de verdedigende kwaliteiten van de Zuiderburen. De voorhoede kon geen bal tot aan de keeper vasthouden en de aanval liep steeds stuk – net – buiten het zestienmetergebied.

Ook op de vele hoekschoppen (±7), die 'Reuselcity' cadeau gaf, had Zuiderburen I geen gepast antwoord. Het paste allemaal net niet. Passes die net niet belopen konden worden en het ontbreken van precisieschoten waren oorzaak van het uitblijven van de goals. Tot ieders spijt bleef het bij een 2-0 voorsprong en werd het doelsaldo niet verder opgekrikt. Dit is jammer gezien de wedstrijden die Zuiderburen I nog voor de boeg heeft.

Toch klom Zuiderburen I door deze overwinning naar de eerste plaats in de ranking, wellicht mede als gevolg van de gestaakte wedstrijd tussen 'de Valk' en 'het Bronneke'. We kunnen stellen dat Zuiderburen I de makkelijkste tegenstanders gehad heeft (met uitzondering van Zuiderburen II) op basis van de eindrangschikking van vorig seizoen. Met de wedstrijd van komende week tegen 'Den Driesprong' stappen we ogenschijnlijk over naar een wat moeilijkere periode. 'Op hoop van zegen.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *