Zuiderburen I verslaat Red coral en bezet (even) eerste plaats

Trainingsbal

Het eerste team van de zuiderburen heeft vanmorgen laten zien ook met een geheel vernieuwd middenveld, onder aanvoering van Jannes, de tegenstander haar wil op kan leggen. Om klokslag half 10 trapte 'de Red Coral' voor de eerste keer af.

Nog geen 10 minuten later mocht de tegenstander dit alweer overdoen. Marco werd geheel vrij gespeeld voor de keeper en ronde beheerst af; 1-0. Even later 'hoefde' Jannes de bal keihard in de kruising en gaf de keeper daarmee het nakijken; 2-0. Doordat Tommy vervolgens ook nog een duit in het zakje deed, kwam de stand op 3-0.

Vlak voor rust deed de tegenstander echter iets terug. Doordat keeper Cees, die voor de rest weer een uitstekende wedstrijd keepte, zich verkeek op een corner, kon de tegenstander intikken. De thee werd dan ook genuttigd met een 3-1 voorsprong.

Ook na de rust bleef Zuiderburen 1 veruit de beste. Men heerste op alle linies, wat bij tijd en wijle leidde tot oogstrelend voetbal. Aanvankelijk kon het overwicht niet tot doelpunten uitgedrukt worden. De voorhoede van Zuiderburen I kwam geregeld oog in oog met de keeper van 'de Red', deze keerde de inzetten echter keer op keer.
Maar halverwege de eerste helft was het Marco die toch de ban brak. Hij werd vrijgespeeld voor de keeper, omspeelde deze en ronde feilloos af; 4-1.

Even later mocht Mark Jansen tot drie keer toe een corner van rechts nemen. In het kader van ‘drie maal is scheepsrecht’ krulde hij de derde corner, ver buiten bereik van de keeper, in de linker bovenhoek; 5-1. Omdat Marco vervolgens zijn derde maakte, werd het zelfs ook nog 6-1. Jannes ging goed door op een bal op de lat, zette de keeper op het verkeerde been en gaf de bal vervolgens onbaatzuchtig aan Marco.

Behalve drie kostbare punten, werd vandaag ook het doelsaldo opgekrikt. Doordat 'het Bronneke' vandaag pas om 11 uur moest voetballen kwam Zuiderburen I (voor de eerste keer in de rijke geschiedenis van de club) na de wedstrijd op de eerste plaats terecht. Bij het persé gaan van dit verslag was het nog niet duidelijk wat 'het Bronneke' gedaan heeft, maar men mag er vanuit gaan dat dit team de eerste plaat weer terug overgenomen heeft.

Tot zover de statistieken; even terug naar de waan van alle dag; Zuiderburen I heeft laten zien over een brede selectie te beschikken die de tegenstanden 70 minuten lang haar wil op kan leggen. Enig puntje van kritiek is dat vandaag het eerste tegendoelpunt geïncasseerd werd; desondanks is een doelsaldo van 9 voor en 1 zeker niet slecht. Hopelijk kan Zuiderburen I volgende week runner-up 'Reuselcity' laten zien dat vandaag geen toevalstreffer was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *