Driesprong wordt ook opzij gezet

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft vandaag ’de Driesprong’ op een professionele manier verslagen. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de tegenstander vandaag gebrand was op een overwinning en nam dan ook van meet af aan het initiatief.

Tot uitgespeelde kansen leidde het echter niet, aangezien alle aanvallen door de Zuiderburen verdediging in vroeg stadium in de kiem gesmoord werden. Het was juist de Zuiderburen, ondanks het overwicht van de tegenstander, dat kansen creëerde. Na eerder een goede mogelijkheid om zeep geholpen te hebben, maakte Frank (wie anders) halverwege de eerste helft de 1-0. Marco nam de bal knap aan en zette Frank in een niet te missen positie, hetgeen hij dan ook niet naliet.

Met deze stand werd dan ook de rust ingegaan. Na rust werden er een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Dennis kwam voor Frank en Martijn werd vervangen door pinchhitter Rick den B(r)uut….. (Valk humor).
Rick maakte deze naam meer dan waar. Een slechte anticipatie van de verdediging van de tegenstander werd knap doch beheerst afgestraft door Rick. Oppikken, kijken, pasen, goal, 2-0. Hierna schakelde Zuiderburen I een tandje terug waardoor de tegenstander er zo nu en dan vervaarlijk uitkwam, wat niet leidde tot kansen.

Echter, een kwartier voor tijd werd er en vrije schop gegeven op de rand van de 16 van de Zuiderburen. Deze werd (op een dubieuze manier) binnengewerkt door het aanvalstrio van de Driesprong; 2-1. Hierna zette de tegenstander nog een keer flink aan, aangezien ze voelde dat er minimaal een punt te halen was.
Wederom leidde de aanvalsgolf van ’de Driesprong’ niet tot uitgespeelde kansen. Aan de andere kant kwamen er juist vele kansen. Een iet wat laks opererende Zuiderburen-voorhoede speelde het echter klaar om alle kansen om zeep te helpen, waardoor het tot het laatste fluitsignaal aan toe spannend bleef.

De vreugde na afloop was dan ook groot, maar gelukkig bleef het realisme overheersen. Zonder goed te spelen behaalde Zuiderburen I al de 5e overwinning van het seizoen en blijft daardoor de eerste plaats in de ranglijst bezetten. Om deze positie te blijven houden, zal er echter beter gevoetbald moeten worden dan vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *