Zuiderburen II knokt maar moet onderspit delven

Twee ballen

Deze morgen moest Zuiderburen II het om half 10 opnemen tegen de outsider voor het kamioenschap 'de Stampers'. Hoewel deze opponent niet overloopt van techniek beheerst het 'het tikken' wel tot in puntjes en kent het weinig zwakke plekken.

In de voorbereiding had Zuiderburen II al eens verloren van 'de Stampers' en het zag er naar uit dat men vooral moest proberen de schade deze keer beperkt te houden. Ook al omdat veel belangrijke spelers gemist werden. In de eerste helft slaagde het team daar goed in. Met dispensatiespeler Dennis als slot op de deur wist de Zuiderburen 'de Stampers' van scoren af te houden.

Halverwege de eerste helft en op slag van rust was het toch 'de Stampers' dat dichtbij een treffer was. In eerste instantie ging de poging voorlangs, toen een 'Stamper' aan de buitenspelval ontsnapte en trachtte de uitgekomen Wil te passeren. Net voor het rustsignaal belandde de bal op de paal na een verrassend genomen vrije trap. Hier mocht Zuiderburen II niet klagen.

Toch kon het zelf ook gevaar stichten. Een prachtige aanval (met een fabuleus hakballetje van Jan) door het hart van de defensie kon helaas niet bekroond worden met een doelpunt van, de van een blessure terugegkeerde Ron.
Ook afstandschoten van Eric Bel en Renier lieten het net niet bollen. Na de thee brak de fase aan waarin Zuiderburen II de wedstrijd uit handen gaf.

De tweede helft was amper 5 minuten oud of het was al 1-0. Bij een corner werd niet strak genoeg gedekt, waarna van korte afstand uit de draai raak geschoten kon worden.
Na een kwartier viel ook de 2-0. 'De Stampers' onderschepten een te snel genomen vrije trap van de Zuiderburen en met een lange bal werd hierna meteen de diepte gezocht. Deze viel achter de laatste linie en werd opgepikt door de naar binnen getrokken rechter vleugelaanvaller. Deze wist wel raad met de bal en passeerde Wil met een hard schot in de korte hoek.

Met deze achterstand is het normaal al lastig voetballen, maar tegen een goede organisatie als die van 'de Stampers' bleek het nog moeilijker. De intentie was zeerzeker aanwezig, maar het was er moeilijk doorkomen. Renier kwam tot tweemaal toe nog het dichtst in de buurt, maar beide afstandschoten werden knap door de 'Stampers'-goalie geparreerd. Hiermee was de, bij tijd en wijle grimmige wedstrijd definitief gespeeld.

Door deze nederlaag is het doelsaldo voor het eerst in deze competitie negatief voor Zuiderburen II, na het goede begin. Volgende week is het zaak om dit tegen 'de Bruintjes' weer recht te zetten en de negatieve spiraal te doorbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *