Zuiderburen II kan geen vuist maken en verliest terecht

Twee ballen

De voortekenen waren alles behalve rooskleurig voorafgaand aan de partij van gistermorgen tussen Zuiderburen II en 'de Valk'; althans voor Zuiderburen II. Het miste namelijk een waslijst aan spelers en dan moest het het ook nog opnemen tegen één van de voornaamste titelkandidaten.

Meteen vanaf de aftrap nam 'de Valk' het initiatief. Al snel bleek dat het middenveld van de Zuiderburen niet opgewassen tegen de aanvalskracht van de tegenstander. Met name hun aanvoerder bleek een grote plaag. Na twaalf minuten betaalde het goede spel van 'de Valk' zich uit in een doelpunt. Een afstandschot werd in eerste instantie nog geparreerd door keeper Wil, maar in de rebound was de linksbuiten van 'de Valk' er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.

Bij deze ene kans bleef het niet, maar met hangen en wurgen bleef de Zuiderburen defensie tot de rust overeind. Hiermee hield het de schade dus beperkt tot een marge van één. Tegenover de verschillende kansen van 'de Valk' kon Zuiderburen II slechts één doelpoging zetten. Wil van Limpt ontsnapte aan z'n directe bewaking en trachtte de bal vervolgens over de uitkomende keeper te lobben. Hij was echter uit ballans en daardoor kon hij de bal niet de juiste richting meegeven.

Na de thee was het klasseverschil optisch niet zo duidelijk aanwezig als voor de rust, maar bij de Zuiderburen kwamen te veel passes niet aan en daardoor verspilde het onnodig veel energie.
De 2-0, die vroeg in de tweede helft viel deed het laatste sprankje hoop voor de rood-zwarten verdwijnen. De afgeslagen bal uit een corner werd op de zestien opgepikt en onberispelijk ingeschoten. Hierna was het helemaal vechten tegen de bierkaai en de Zuiderburen slaagden er niet meer in een goede combinatie op de mat te leggen.

'De Valk' leek het ook wel te geloven. Hun spits hielp een goede kans om zeep en de wedstrijd leek te gaan eindigen in een 2-0 overwinning voor 'de Valk'. Dat het toch nog 3-0 werd was het gevolg van een persoonlijke fout in de verdediging. Na deze goal kwamen er zowaar nog kleine mogelijheden voor Zuiderburen II, maar de eindpass liet telkenmale te wensen over. Samenvattend een wedstrijd om snel te vergeten, vanuit het oogpunt van de Zuiderburen. Aanstaande zondag wacht 'de Stampers' op het sportpark, wederom om half 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *