Weer nederlaag Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft ook gister weer niet kunnen winnen. Tegen de (nog ongeslagen) koploper 'de Stampers' werd er met 2-0 verloren. Hans moest kort voor de wedstrijd nog zijn opstelling aanpassen, omdat Harm en Robert voor de derde!! keer dit seizoen niet kwamen opdagen.

Doordat de geblesseerden Dennis en Martien ook niet bij waren beloofde het op voorhand een zware wedsrtrijd te worden. 'De Stampers' zette meteen vanaf het begin de Zuiderburen onder druk. Daardoor beperkte het spel van de geelhemden zich tot verdedigen. Maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat in het begin nog niet. De Zuiderburen bleven, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, flink strijd leveren.

Toch zouden 'de Stampers' een paar goede mogelijkheden krijgen om de score te openen. Zo belandde een afstandschot, via Cees, op de lat en mistte de voorhoede van de koploper een paar keer het overzicht om zo vrijstaande medespelers te vinden.

Na de thee kregen de Zuiderburen wat meer ruimte om zelf aan te vallen. Er kwamen zelfs kansen om te scoren. Na een corner van Tommy kopte Mark bij de eerste paal de bal goed door, maar Joost kon zijn hoofd net niet goed tegen de bal krijgen. En kort daarna kwam Marco net iets te kort om de bal binnen te kunnen schieten. 'De Stampers' zetten daar ook wat kleine kansjes tegenover, maar Zuiderburen I bleef redelijk makkelijk op de been.

'De Stampers' hadden zo'n 10 minuten voor tijd een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Eric Cox was net een fractie te laat en haakte de 'Stampers'-spits, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. De strafschop werd zuiver ingeschoten, hoewel Cees er nog wel dicht bij zat.

Daarmee was het verzet van de rood-gelen wel gebroken. Zeker toen de behendige 'Stampers'-spits kort daarna ook nog de 2-0 liet aantekenen. Na een goede steekpaas kwam hij alleen voor Cees en schoot de bal hard tegen te touwen. Volgende week wacht de derby tegen Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *