Gebrek aan bezieling funest voor Zuiderburen 1

Trainingsbal

De derde competitiewedstrijd van het seizoen stond gister op het programma voor Zuiderburen 1. Om 10:30u werd er afgetrapt op sportpark de Heikant in Oerle voor de tweestrijd met RKVVO 7. Zonder publiek want dat was als gevolg van de aangescherpte Corona maatregelen niet toegestaan.

Kansenregen vanaf eerste fluitsignaal

In de vierde minuut van de wedstrijd krijgen de bezoekers al een uitstekende mogelijk om de score te openen. Op rechts speelt Ruud Joris vrij die vervolgens prima voortrekt. De opgestoomde linkshalf Alexander kan in kansrijke positie afdrukken, maar de bal gaat aan de verkeerde kant van de paal.
Vier minuten later krijgt ook RKVVO een uitgekiende mogelijkheid om het net te vinden. Onder druk van zijn directe tegenstander speelt Ben terug op keeper Thijs. De bal is echter aan de korte kant, Thijs glijdt nog weg en de Oerlese spits voelde al aan dat er mogelijkheden lagen. Zo weet hij de bal te onderscheppen en Thijs te omspelen. Zijn poging op doel kan echter nog net door de meegelopen Mart Lavrijsen tot corner gegleden worden.

Dan is het weer de beurt aan groen-wit om gevaar te stichten. Dit keer begint het bij linksback Joost, die Joris de diepte in stuurt. Laatstgenoemde geeft weer goed voor, maar bij de tweede paal weet Giel onvoldoende richting te geven aan zijn schot. De openingstreffer blijft dus nog uit, maar verscheidene kansen zouden nog volgen. Eerst zijn het echter weer de geel-blauwen die de defensie van Zuiderburen 1 doet zweten. Marts tegenstander loopt goed op een diepe bal en verrast de verdediger met een goede kap. De aanvaller verschaft zich de uitgelezen mogelijkheid het doel onder vuur te nemen, maar ook diens poging gaat naast.

RKVVO 7 doet wat Zuiderburen 1 nalaat

Ondanks de kansenregen is het spel van de Zuiderburen wat gelaten. De echte beleving ontbreekt bij Frans’ mannen. In de 18e minuut krijg Martijn een aardige mogelijkheid, maar ook zijn schot na een afvallende bal treft geen doel.
Acht minuten later ontstaat er een penibele situatie voor het doel van Thijs, maar de doelman neutraliseert het gevaar bekwaam. In de snelle uitbraak die daarop volgt wordt invaller Roy bijna in stelling gebracht met een voorzet die lang onderweg is. Helaas krijgt de geel-blauwe verdediger zijn hoofd nog tegen de bal voor Roy het projectiel kan toucheren.
De kans die direct daarna volgt doet de bank de haren uit het hoofd trekken. Zowel Roy als Alex komen net te kort om de bal op een meter van de doellijn tegen het net te jagen.

Wat de Zuiderburen nalieten doet RKVVO 7 vijf minuten voor rust wel. Hun nummer 10 krijgt te veel ruimte op de as en jaagt de bal zonder mededogen tegen de touwen. Dat was andere koffie, aldus assistent-coach John die net de gewisselde spelers van een bakkie pleur voorzag.
Net voor rust krijgt routinier Alex nog een kans om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn schot spat op de lat uiteen.

Thuisploeg straft concentratieverlies af

Dit moest na rust anders, zo vond ook Martijn. Hij trachtte de bezoekers in de rust met een bevlogen betoog op scherp te zetten. Er moest uit een ander vaatje getapt worden.
Hoewel het voor rust regelmatig gatenkaas was aan beide zijden, werd er na de hervatting minder weggegeven. Het lukte de Zuiderburen toch maar moeilijk om de bal lang in de ploeg te houden.

In de 13e minuut van de tweede helft, leidde gepruts op het middenveld de tweede goal van de Oerlenaren in. Thijs onderschrijft het gevaar en komt ver zijn goal uit. De aanvaller is echter eerder bij de bal en gaat om de doelman heen. In tegenstelling tot de eerste helft kan Mart de bal dit keer niet meer wegglijden voor de doellijn, ondanks zijn verwoede poging. 2-0 voor de thuisploeg en gezien het spelbeeld kon het wel eens een lastige opgave worden voor groen-wit.

RKVVO 7 schenkt Zuiderburen eretreffer

Halverwege de tweede helft beproeft Tim zijn geluk met een schot, maar hij weet de imposante doelman van de thuisclub niet te passeren. Ook Giel van Stiphout moet zijn meerdere erkennen in de goalie. Laatstgenoemde redt spectaculair op Giels venijnige schot en verwerkt de bal tot hoekschop (die niets oplevert).

Menig poging tot een aanval van Zuiderburen 1 wordt vroegtijdig in de kiem gesmoord. Wonder boven wonder komt de eretreffer toch nog op het scorebord. Een aantal reservespelers heeft ondertussen de gang naar de warme douches al gemaakt. Zij missen daardoor het eigen doelpunt van RKVVO 7. Na goed voorbereidend werk geeft Chiel scherp voor. Onder druk van de Zuiderburen lopen een geel-blauwe verdediger en zijn sluitwacht elkaar in de weg. Hierdoor belandt de bal in het netje.

Verder dan de eretreffer komt Zuiderburen 1 niet. Hierdoor is de tweede nederlaag op rij een feit.
Mocht Corona geen halt toeroepen aan het voetbal dan speelt Zuiderburen 1 komend weekend tegen het nog ongeslagen Oirschot Vooruit 6. Laat die status in ieder geval een reden zijn om vanaf het begin meer strijdlust aan de dag te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *