Geen wereldgoal, wel 3 punten

Trainingsbal

Zuiderburen I trad deze week op, tegen het alom gewaardeerde 'Bronneke'. De goed opererende verdediging van Zuiderburen I stond onder aanvoering van Michel, omdat Erik Lemmens vanwege oogklachten niet kon spelen. Middenvelder Dennis werd omgedoopt tot keeper en Leon speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd begon zeer evenwichtig en beide ploegen kwamen vooralsnog, nog niet in scoringspositie. In de daaropvolgende fase was het beste van het spel voor Zuiderburen I. Dit leidde tot een aantal kleine kansjes, welke geen van allen tegen de touwen gewerkt konden worden. Daarna leverde het duw en trekwerk van Harm een gele kaart op. Terwijl Harm langs de zijlijn zijn straftijd uitzat, drukte de opponent even door. Dit resulteerde in een aantal afstandsschoten welke makkelijk verwerkt konden worden door de Zuiderburenverdediging.

Tot aan de rust bleef de brilstand een feit. Het vertrouwen de 3 punten mee naar huis te nemen bleef, en groeide naarmate de tweede helft vorderde. De Zuiderburen werden alsmaar sterker en de kleine kansen werden groter. Een vrije trap, genomen door Frank, ging maar juist voorlangs. Frank en invaller Tommy kwamen op hun beurt oog in oog met de goalie. Franks inzet werd gepareerd en Tommy kwam jammerlijk genoeg niet tot een schot.

Op zuiderburenhelft werden een aantal vergrijpen bestraft met een vrije trap. Tot tweemaal toe hield de verdediging stand en bleef een goal uit. Het spel ging op en af, en beide ploegen leken het te moeten hebben van de counters. De gemoederen liepen hoog op en de arbiter floot geen makkelijke wedstrijd. Vooral 'het Bronneke' was het vaker niet eens met de beslissingen die de scheids moest maken om het spel enigszins in de hand te houden.

Keeper Dennis moest nog eens ingrijpen binnen het zestienmetergebied en gelukkig wees de scheidsrechter niet naar de stip. Frank en Rob bezetten het middenveld en dit leverde meer dan eens leuke combinaties op. De buitenspelers kregen meer en meer vrijheid en kwamen met regelmaat gevaarlijk voor de goal van 'het Bronneke'.

Tot 5 minuten voor het eind bleef het 0-0. De goal ontstond aan de linkerzijde waar Mark een diepe pass gaf op Jannes. Laatstgenoemde liet twee tegenstanders achter zich en kon de bal nog maar net voldoende kracht meegeven. De bal rolde in het uiterste hoekje vreedzaam binnen en de 1-0 was een feit.
De laatste minuten van de wedstrijd werd het Bronneke alsmaar sterker maar een goal bleef uit en de overwinning ging naar Zuiderburen I. Komend weekend om 11 uur komt Zuiderburen I voor de eerste Bekerronde in actie tegen de Red Coral.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *