Zuiderburen II rolt Red coral probleemloos op

Twee ballen

Vanmorgen stond Zuiderburen II op het sportpark voor de taak om de 'Red Coral' te verslaan. Uit het verleden is wel gebleken dat dit zelden een makkelijke opgave is voor team 2 van de Zuiderburen en ook de warming up wees er niet op dat het van een lijen dakje zou gaan. Wellicht dat een vroeg doelpunt uitkomst zou bieden.

"De wens is de vader van de gedachte", moet ook Renier gemeend hebben, toen de doelverdediger van de 'Red Coral' ver zijn doel uit moest komen en de bal prompt in Reniers voeten speelde. Met een bekeken boogbal van zo'n 27 meter trof hij het doel. Keeper Willem had tot dan toe nog niet in actie hoeven komen.

Weldra volgde ook de 2-0. Jeroen werd licht getoucheerd in het strafschopgebied, maar het was de scheidsrechter voldoende om naar de stip te wijzen. Jeroen ging zelf achter de bal staan en scoorde enigszins fortuinlijk tegen zijn voormalige teamgenoten.

Een moment later had de bal eigenlijk voor de tweede keer op de stip gemoeten, toen Bart in 'de zestien' eveneens gevloerd werd. Dit keer liet de leidsman doorgaan. De 'Red Coral' had in die fase nauwelijks wat in de pap te brokkelen.
Een koddig moment van de 'Red' sluitpost leidde bijna de 3-0 in. Bij wijze van grap liet hij de bal uit z'n handen vallen om te insinueren dat Jeroen deze eruit geslagen had. Toen hij deze daarna weer opraapte kon de arbiter niks anders doen dan een vrije trap op 5 meter van de goal toekennen. Helaas leverde deze niks op. Het bleef dan ook 2-0 tot aan de rust.

Na de pauze werd het achterin wat omgezet. Eric nam Michels positie als laatste man in en Bert maakte z'n rentree op de rechtsback positie. De gedachte dat er niks aan de hand was overheerste bij menigeen en het leek dan ook vooral zaak om de voorsprong in de tweede 35 minuten verder uit te bouwen en zodoende aan het doelsaldo te werken.

Toch sloeg de twijfel even toe, toen de caféploeg vroeg in de tweede helft de marge tot 1 terugbracht. Gelukkig viel vrijwel meteen daarna ook de 3-1 en was de marge weer hersteld. Jeroen anticipeerde goed op een diepe bal, kapte de uitgekomen keeper uit en daarna was het voor hem een koud kunstje. Er ontstond nog een gevaarlijke situatie voor de eigen goal, maar daarna was het verweer van de 'Red Coral' zo goed als over.

De Zuiderburen leken elkaar ook steeds beter te vinden. Na Jeroen liet ook Renier zijn tweede goal aantekenen. De 'Red Coral' defensie had moeite een corner te verwerken, toen de bal plots voor de voeten van Mark viel. Laatsgenoemde leverde in het vervolg een perfecte voorzet af, waarna Renier tegendraads raak kon koppen.
Ook Rein deed nog een duit in het zakje. Zijn mislukte voorzet viel bij de tweede paal binnen: 5-1. Het slotakkoord was voor Harm. Hij penetreerde door het centrum en ronde vervolgens goed af, waardoor de keeper voor de zesde keer de gang naar het net moest maken.

Komend weekend vind de eerste bekerronde plaats, maar aangezien Zuiderburen II hiervoor vrij geloot is, speelt het pas weer over twee weken. Dan vind de krachtmeting met 'het Bronneke' plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *