Gelouterd Stampers wint het van strijdbaar Zuiderburen II

Twee ballen

'Zou Zuiderburen II het stuntje van Zuiderburen I van vorige week kunnen herhalen?', dat was de vraag die bij iedereen op de lippen lag deze morgen. Om half 10 stond Zuiderburen II aan de aftrap voor de wedstrijd tegen 'de Stampers', dat een week daarvoor een dure nederlaag leed in de strijd om het kampioenschap.

Strijd, was ook het codewoord voor dit duel, want dat Zuiderburen II dat aan de dag diende te leggen stond vooraf vast. Het team begon in een 4-4-2 opstelling met Renier en Jan Vosters in de punt, die voor de stootkracht dienden te zorgen bij afwezigheid van John, die verplichtingen had in Eindhoven. Eerste plaagstootje kwam van Ron die goed anticipeerde op een diepe bal, maar zijn schot voorlangs zag gaan. Na deze poging ontwikkelde zich een vrij evenwichtig duel, waarbij het team van 'de Stampers' iets vaster aan de bal was, maar echte grote kansen leverde dit vooralsnog niet op.

'De Stampers' speelden ook niet hun beste spel in de eerste helft, waardoor de Zuiderburen er af en toe uit konden komen. Vooral over de rechterflank werden regelmatig openingen gecreeërd, maar de laatse pass was vaak net niet nauwkeurig genoeg. Bij één van deze aanvalsopzetten was het Eric Bel die op avontuur ging. Hij werd echter net buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit. Het vervolg leverde niks op.

Aan de andere kant leverde eveneens een individuele actie de grootste kans tot dan toe op. Na een knappe solo besloot de 'Stampers'-speler met een schot voorlangs. Deze kans werd door sommige Zuiderburen al geteld, maar door de misser wist Zuiderburen II met 0-0 de rust te halen.

Na de rust vonden er 2 omzettingen plaats. Jan Vosters, die zich het zwart voor de ogen gelopen had en Ron van Gompel gingen naar de kant en werden vervangen door Rick en Harm Goorman. Ook 'de Stampers' wisselden, wat voor hen goed uit bleek te pakken zoals later zou blijken. De eerste fase na de rust hield team II van de Zuiderburen nog redelijk stand, hoewel het geluk had bij twee opeenvolgende geblokte schoten vanaf zo'n 14 meter. Ook toonde Willem zich een betrouwbare sluitpost.
Toch moest hij halverwege de 2e helft de bal uit het net vissen, nadat 'de Stampers' een vrije trap snel namen, waarna de linksbuiten met een afstandsschot doel trof.

Aan de vrije trap lag een overtreding van Eric Bel ten grondslag, waarna hij geel voorgehouden kreeg en het team daarmee voor 5 minuten tot een tiental reduceerde. Dit doelpunt kwam het spel van 'de Stampers' ten goede en voor Zuiderburen II restte er weinig dan de ballen weg te werken. Even dacht het team nog aan voetballen, maar balverlies op het middenveld leverde prompt de 2-0 voor 'de Stampers' op. Dit doelpunt kwam net als het eerste op naam van een invaller.

Tegen het einde kreeg Frans nog een kans na een mislukt schot van Eric Bel, maar zijn volley werd weggebokst door de 'Stampers'-goalie. Aan strijdkracht ontbrak het niet bij de Zuiderburen, maar uiteindelijk moest het toch de meerdere erkennen in het solide team van 'de Stampers'. In het komende Paasweekeinde wordt er 2 keer gespeeld. Allereerst op zaterdag tegen 'de Red Coral' en daarna op 2e Paasdag tegen 'de Rodeho'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *