Zuiderburen I zet de goede lijn voort

Trainingsbal

Na winst te hebben behaald op de ‘Stampers’ speelde Zuiderburen I afgelopen zondag een uitstekende partij tegen ‘Reuselcity’. Zonder al te veel inspanning te hebben geleverd, won Zuiderburen I de partij met 3-0. De eerste goal liet lang op zich wachten en kwam pas enkele minuten voor rust tot stand.

In de beginfase van de wedstrijd hebben beide teams nauwelijks kansen kunnen creëren. De vooralsnog grootste kans kwam op naam van het team dat tot dan toe het betere van het spel had: ‘Reuselcity’. Een dieptepass belandde in de voeten van de snelle rechtsbuiten die echter geen oog had voor zijn medespelers.

In de daarop volgende fase werd Zuiderburen I alsmaar sterker en kreeg het team vat op de wedstrijd. Een snelle counter van Zuiderburen I leidde uiteindelijk tot de 1-0. De door ‘Reuselcity’ onderschepte bal werd slecht uitverdedigd, waar Harm met een snelle reflex optimaal gebruik van maakte. Deze ogenschijnlijk simpele bal werd met precisie in de rechter onderhoek geplaatst. Harm had de smaak te pakken en maakte binnen de minuut zijn tweede goal. Na een voortreffelijke actie van Eric Cox was ook op zijn voorzet niets aan te merken. Harm anticipeerde hierop goed en schoot de bal – eveneens buiten het bereik van de keeper – tegen de touwen. Met een 2-0 voorsprong ging Zuiderburen I de rust in.

Vrijwel direct na rust kreeg ‘Reuselcity’ een penalty in de schoot geworpen. Een Zuiderburenverdediger beroerde binnen strafschopgebied de bal met zijn bovenarm en dus moest de bal op de stip. De aanvoerder van ‘Reuselcity’ verzuimde een hoek te kiezen waarna Cees de bal vakkundig uit de lucht greep.

Na deze grote kans van de opponent is ‘Reuselcity’ nauwelijks meer op de helft van Zuiderburen I gesignaleerd. Het was nu aan de Zuiderburen om een mooie score op het bord te zetten – hoewel dit met vlagen niet helemaal volgens plan ging. De goalie van de opponent stond zijn mannetje en de rest van de inzetten kwamen vaak niet in de buurt van de goal.
Dit ging zo door tot op het moment dat de bal plots voor de voeten van Jan van Limpt viel. Deze supersnelle en daadkrachtige spits twijfelde geen moment en punterde de bal keihard onder langs de keeper: 3-0. Deze goal werd door de supporters als mooiste van de wedstrijd beschouwd en Jan maakte zijn naam maar weer eens waar.

De wedstrijd liep tegen het einde en nog enkele afstandschoten leverden niets meer op. Voor volgende week staat op de planning dat Zuiderburen I zaterdagmiddag om half 5 tegen 'de Bruintjes' speelt. Ondanks dit ongewone tijdstip is het uiteraard van belang dat iedereen op tijd komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *