Zuiderburen II doorstaat ook laatste testcase

Twee ballen

Over exact een week opent Zuiderburen II de competitie tegen 'de Rodeho'. Vandaag was dus de laatste mogelijkheid om te bekijken hoever het team is in de voorbereiding. Hiervoor had het bestuur een goede opponent weten te strikken. Tegenstander was namelijk de verrassing van afgelopen seizoen 'de Valk'.

Evenals de Zuiderburen is ook 'de Valk' al enkele weken in training, wat de opgave er zeker niet makkelijker op zou maken. Tel daarbij op dat Wil te laat was, waardoor nieuwkomer Ties zijn plaats onder de lat innam en het mag duidelijk zijn dat het tweede team van de Zuiderburen alle zeilen bij moest zetten om niet weggespeeld te worden. Zoals verwacht moest Zuiderburen II het initiatief aan 'de Valk' laten en kon het alleen hopen op een goede uitval. Uiteindelijk bleek dit wel de juiste formule om de voetbalmachine van 'de Valk' te bestrijden.

Rond de 20e minuut kwam Zuiderburen II zo dan ook op voorsprong. Mark Bogaerts kreeg de bal halverwege de helft van 'de Valk' aangespeeld, hij zag Ron van Gompel de diepte in sprinten aan de linkerkant van het veld en bediende hem op maat. In eerste instantie kon de uitgekomen keeper nog redding brengen, maar bij zijn tweede poging verdween de bal tegen het net.

'De Valk' voerde hierna de druk op, maar de verdediging, onder leiding van uitblinker Michel weigerde te capituleren. Toch kwam de gelijkmaker nog voor rust. Nadat Ties bij een eerdere poging nog knap redding bracht met z'n voet, was het op het half uur toch raak voor 'de Valk'.
Na rust kende de wedstrijd hetzelfde spelbeeld, maar de laatste linie van de Zuiderburen bleef zich stug verzetten en ook de rest van het team verrichte veel arbeid. Ties maakte nu zijn debuut als veldspeler, wat met vallen en opstaan gepaard ging en Wil stond weer op z'n vertrouwde plek tussen de palen. 'De Valk' was nu het gevaarlijkst uit standaard situaties als vrije trappen en corners, maar Wil hield zijn doel schoon.

Bij een snelle uitbraak van de Zuiderburen werd Mark Bogaerts door de ver uitgekomen keeper van 'de Valk' getorpedeerd, maar de verder goed leidende scheidsrechter hield de kaarten op zak. Het was er de wedstrijd ook niet naar om met kaarten te strooien. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep leek het op een gelijkspel uit te lopen, hoewel 'de Valk' aan bleef dringen.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Zuiderburen II echter een uitgelezen mogelijkheid om zelf op voorsprong te komen. De scheidsrechter wees namelijk naar de stip toen een 'Valk'-verdediger binnen het 16-meter gebied hands maakte. De penalty die volgde werd koel door Michel benut en in de resterende tijd werd niks meer weggegeven, waardoor de 3 punten in de tas zaten. Een mooie beloning voor het harde werken. Hopelijk kan het team de goede serie van de voorbereiding in de competitie doorzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *