Zuiderbabes houden schade beperkt tegen Hapert Vr2

Zuiderburen Vr1, seizoen 2022-2023

Op deze zonnige zondag vertrokken de Reuselse dames naar Hapert om de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te spelen. Met veel nieuwsgierigheid over hoe de wedstrijd zou verlopen ging de ploeg het duel aan met de meiden van Hapert VR2. In voorgaande confrontaties veegden ze de vloer flink aan met de Zuiderburen.

Felle strijd met Hapert Vr2

Al tijdens de eerste minuten van de wedstrijd werden er door beide teams pogingen op doel gedaan en daarmee was de toon voor de wedstrijd gezet. De dames gekleed in rood-blauw namen hierin de overhand door vele malen mooie schoten richting doel uit te delen. Waarvan één met succes. De keeper van de groen-witten kwam uit de goal en werd met een hoge bal voorbij gespeeld. Tot genoegen van de Zuiderburen werd er door de scheidsrechter gefloten omdat het om buitenspel bleek te gaan.

Na dertig minuten zwakten beiden partijen mede door het warme weer wat af. Vele pogingen later, was het in de 42e minuut Hapert Vr2 dat bij de zoveelste corner met een rake kopbal de stand op 1-0 bracht.

Turbulente tweede helft

Stiekem trots op dit (voor hen) lage aantal tegendoelpunten begonnen de Zuiderbabes aan de tweede helft. Al na tien minuten waren het de rood-blauwen die, wederom vanuit een corner, de stand op 2-0 brachten. De groen-witten lieten hun kop echter niet hangen en bleven strijden voor een gelijkwaardige wedstrijd.

Met wat schoten hier en daar, bleef het lang rustig. Er werd vanuit de Zuiderburen veel gewisseld en helaas viel er ook een blessure waardoor er wederom gewisseld moest worden. Toen er in de laatste fase wat onenigheid ontstond over het wel of niet maken van hands bij de Reuselse dames tijdens een schot van de thuisploeg, was het een dame van Hapert die het veld moest verlaten. Met een ploeg van tien werden de laatste minuten door de dames van Hapert 2 gespeeld.

Golden duo Maureen – Iris

De dames van de Zuiderburen hadden de moed er nog flink inzitten toen door Maureen Sanders een geweldige voorzet werd gegeven aan Iris van der Heijden. Iris manoeuvreerde de bal met souplesse in het doel, waarmee ze in de slotfase 1-2 maakte. Al gauw hierna klonk het welbekende fluitsignaal wat betekende dat het duel voorbij was. Met een goed gevoel door de lage eindstand en het doelpunt van deze babe verlieten de Zuiderburen dames het veld. Al was het dan geen winst, zo voelde het voor de Reuselse meiden wél.

Wij bedanken de dames van Hapert 2 voor de wedstrijd en wensen hen veel succes dit seizoen.

Vervolg komende week

Volgende week spelen de groen-witten hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen E.F.C. Eersel. De dames weten bij voorbaat al dat dit ongeacht de eindstand een fijne zondag gaat worden omdat ze na de wedstrijd opgewacht zullen worden door een heerlijke burger tijdens de zuiderburger actie. Voor zowel thuisploeg als tegenpartij en toeschouwers betekent dit een gratis hamburger in de kantine van onze bourgondisch hoogstaande club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *