Zuiderburen 1 toont mentale weerbaarheid tegen PSV 3

Trainingsbal

PSV 3 was vandaag de te nemen horde voor Zuiderburen 1 tijdens de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een naam die spreekt maar tegelijkertijd voor velen een grote onbekende. Coach Frans startte tegen de klok van twaalven met flink wat kapitaal op de bank (Mart van Gompel, Ruud, Martijn en Chiel Roest), maar proefde ook een hoge mate van gedrevenheid bij de basis elf. En zelfs bij meestervlagger Brouwer.

Dat was ook goed zichtbaar bij de gebroeders Coronel centraal op het middenveld in de openingsfase. Het was Tom die voor het eerste gevaar zorgde na goed druk zetten. Zijn poging trof echter geen doel. Hetzelfde lot trof de poging van Joris in de veertiende minuut na goed storend werk van Michael, die de avond ervoor ogenschijnlijk de pinten links had laten liggen.
De bezoekers beschikten toch over een geslepen ploeg die zo nu en dan ook voor gevaarlijke speldenprikjes zorgde. Zo rond een kwart wedstrijd zorgden de rood-witten ook voor de openingstreffer. Een hard diagonaal schot verraste de defensie en liet goalie Thijs kansloos: 0-1.

Martijn tekent vanaf de stip voor de gelijkmaker

Zo’n vier minuten later trok invaller Martijn (na uitvallen van Tom) de stand weer gelijk uit een strafschop. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip nadat een PSV’er de bal met de hand toucheerde na een voorzet van Chiel (eveneens invaller). Martijn liet zich dit buitenkansje niet afnemen en schoot zijn eerste van het seizoen binnen.
Kort daarna was de derde invaller, Ruud dichtbij de tweede Zuiderburen goal toen hij een afvallende bal in één tijd op de slof nam. De sluitpost van de Eindhovenaren redde echter stijlvol.

PSV 3 straf foutje genadeloos af

Op het half uur probeerde beproefde de kleine kuitenbijter nogmaals zijn geluk. Dit keer met het hoofd, maar nu ging zijn poging over. Het slotakkoord van de eerste helft (die voorbij gevlogen was) was voor PSV 3. De ploeg zette een aanval op via de rechter flank. De voorzet die volgde werd verkeerd ingeschat door Alexander waarna het voor de spits van PSV een koud kunstje was om te scoren: 1-2.

De tweede helft is er al snel weer van alles te beleven op de uitstekende grasmat van het hoofdveld. Allereerst vuurt Chiel Roest op kenmerkende wijze vanaf de linker kant op doel, maar dit vormt geen probleem voor de Eindhovense doelman.
Een minuut later moet Ben aan de noodrem trekken als PSV 3 uit dreigt te breken. Dit moet de centrale verdediger bekopen met 10 minuten uitsluiting.

Zuiderburen 1 komt 2 keer terug van achterstand

De ondertalsituatie doet zich voor de Zuiderburen, die met meer aanvallende intenties aan het tweede bedrijf begonnen, nauwelijks voelen. In tegendeel, de thuisploeg trekt de stand weer gelijk. Invaller Mart toont zich weer eens rapper. Dit keer niet zozeer vocaal maar dan zijn directe tegenstander. Hij levert een puike voorzet af vanaf rechts en als een duveltje uit een doosje komt goalgetter Chiel voor zijn man: 2-2.

Spelmoment tijdens Zuiderburen 1-PSV 3

Ondanks de aanvallende intenties van Zuiderburen 1, is het PSV dat na de gelijkmaker het gevaarlijkst is. Eerst is er een schot dat via de buitenkant van de paal over de achterlijn gaat. Kort daarna neemt Mart veel risico bij wederom een uitbraak van de Eindhovenaren door een bodycheck uit te delen binnen de zestien. De aanvaller blijft op de been maar helpt de kansrijke positie om zeep.
Weer 2 minuten later komen de bezoekers toch weer op voorsprong; voor de derde keer deze wedstrijd. Een schitterende vrije trap vanaf 22 meter wordt tot doelpunt getransformeerd en weer moet Zuiderburen 1 zich herpakken.

De thuisploeg behoudt het geloof in eigen kunnen. Dit resulteert halverwege de tweede helft in de 3-3. Net als in de eerste helft krijgen de Zuiderburen een penalty en ook op deze beslissing valt niks af te dingen. Martijn wordt in het zestienmetergebied bijkans omhelst door zijn bewaker. Ook deze kans vanaf 11 meter laat onze nummer veertien niet onbenut: 3-3.

Tumultueus laatste kwart

Na deze derde comeback van groen-wit worden de duels zo nu en dan steviger, maar de Zuiderburen weten de strijdlust ook om te zetten in doelpunten. Goed doorzetten aan de zijlijn van Joris brengt de bal bij Martijn, die op zijn beurt Chiel met het hoofd bedient. Laatstgenoemde zet eveneens goed door en schiet met zijn chocoladebeen feilloos in de rechter bovenhoek. Dit betekent de eerste voorsprong voor Frans’ mannen!

Vijf minuten later beslecht Mart van Gompel het pleit op schitterende wijze. Hij krult de toegekende vrije trap feilloos in de rechter bovenhoek en voegt zich daarmee bij doelpuntenmakers Martijn en Chiel. Dit doelpunt leidt tot een zwarte waas voor de ogen van een PSV’er die zijn frustratie botviert op een bankzitter van de Zuiderburen.
Gelukkig kan de wedstrijd daarna weer hervat worden. De Zuiderburen trekken de overwinning bekwaam over de streep. De kop is er daarmee af voor het nieuwe seizoen en de eerste driepunter is een feit. Komend weekend wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij de buren van Bladella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *