Redelijke afsluiting van matig seizoen

Een plaats op de ranglijst stijgen zat er op de laatste speeldag voor de Zuiderburen niet meer in, maar ze konden nog wel een plaats zakken. Er stond gister in ieder geval een lastige tegenstander op het programma, namelijk de nummer 2 uit de competitie: 'de Bruintjes'.

Het team speelt al jaren in een nagenoeg onveranderde samenstelling en presteert dan ook zeer constant. De laatste maanden raken de spelers van de Zuiderburen echter ook beter op elkaar ingespeeld. Door deze ontwikkeling en door het feit dat bij 'de Bruintjes' enkele belangrijke spelers ontbraken, konden de Zuiderburen in de eerste helft vrij goed gelijke tred houden met de opponent. 'De Bruintjes' waren wel enkele malen dicht bij een doelpunt, maar ze misten het geluk of vonden Cees op hun weg.

De stootkracht voorin bij de geel-roden ontbrak, maar het middenveld onder leiding van de goed spelende Eric Bel had vrij veel grip op de tegenstander. Op slag van rust was het ook Eric, die een grote kans kreeg om de 0-1 aan te tekenen, maar hij faalde in de afronding. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spel. Achterin moesten de Zuiderburen soms wel alle zeilen bijzetten; met name Martijn had het druk met z'n sterke directe tegenstander, maar hij bleef hem als een schaduw volgen en gaf daardoor bijna niets weg.

Eémaal kwamen de Zuiderburen goed weg, toen een bal van grote afstand op goal werd geschoten en buiten het bereik van Cees op de paal eindigde. Het geluk dat de Zuiderburen hier hadden werd enige tijd later bij een eigen corner gemist. Het was wederom Eric Bel die voor gevaar zorgde. Vanuit een corner kopte hij hard op doel, maar op miraculeuze wijze werd de bal door een verdediger over het doel gewerkt. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was. Het waren tevens de laatste wapenfeiten van deze competitie, die voor de Zuiderburen teleurstellend is verlopen, vooral na het vertrek van Adrie. Toch leek er tegen het eind van de competitie verbetering in het spel te komen. In de eindklassering blijven de Zuiderburen op plaats 9 staan. Komende weken worden nog enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *