Jeroen kroont zich tot ‘Jopscoorder’

Twee ballen

Gistermorgen stond de confrontatie met het nog puntloze team van 'de Driesprong' op het programma rond de klok van 11 uur. Met een brede selectie toog Zuiderburen II naar het Driesprongveld met in het achterhoofd de gedachte om de puntloze status van de opponent nog zeker een week te laten voortduren.

Toch kwam deze gedachtengang in de eerste helft niet in het spel tot uiting. Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een rommelig duel. Hoewel er veelal op de helft van de tegenstander gespeeld werd, was er nauwelijks sprake van enige vorm van organisatie. Achterin ontbrak dan ook de sturing die reserve Michel normaal voor z'n rekening neemt.

Gelegenheids-laatste man Eric Bel had het al druk genoeg met het verdedigen op zich. Toch kon de voorhoede van de thuisploeg niet echt een vuist maken. Dat het toch op voorsprong kwam was te wijten aan een foutje van keeper Willem. Bij een corner trachtte hij de bal weg te stompen, maar doordat hij 'm niet goed raakte belande hij recht in de voeten van een tegenstander, die van zo dichtbij nauwelijks meer kon missen.

Echt aanspraak op de gelijkmaker kon Zuiderburen II voor de rust niet meer maken. Na de thee begon de glorieperiode voor Jeroen. In het begin wees nog niets erop dat Zuiderburen II hier ruim zou gaan winnen, maar na de gelijkmaker ging het van een lijen dakje. De gelijkmaker kwam na een minuut of 12: Mark verstuurde een diepe bal, precies in de loop van rechterspits Jeroen, die hier wel raad mee wist en de uitgekomen keeper knap passeerde.

Kort daarna viel ook de 1-2. Het was wederom Jeroen, die geloofde in de mislukte diepe bal van Renier. Er was op het oog echter weinig eer te behalen omdat de keeper veel eerder bij de bal was. Jeroen reageerde echter alert toen de doelman de bal uit zijn handen liet vallen.
Ook bij de 1-3 werd Zuiderburen II geholpen door de tegenstander. Dit keer hoefde er zelfs helemaal geen Zuiderbuur meer aan te pas te komen om de bal tegen de netten te tikken. Een communicatiefout tussen doelman en verdediger zorgde voor een eigen doelpunt.

Het geloof in een goede afloop zakte bij 'de Driesprong' hierna helemaal weg. Jeroen had er nog wel zin in om z'n doelpuntenproductie op te voeren. Hij won een fysiek duel van de linkervleugel-verdediger en verschalkte de keeper vervolgens in de korte hoek. Hiermee leek hij een plaats in de voorhoede vastgesteld te hebben voor de komende partijen.

Tot op heden had hij telkens achterin gestaan, maar het zou zonde zijn om geen gebruik te maken van zijn neusje voor de goal. Ook toonde hij aan oog te hebben voor z'n medespelers, want in de allerlaatste seconde bediende hij Frans op z'n wenken, die vervolgens simpel de 1-5 tegen de netten kon drukken. Volgend weekend is 'Reuselcity' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *