Zuiderburen I bezet eerste plaats na overwinning op Driesprong

Trainingsbal

Dit seizoen staat Zuiderburen I – al na twee wedstrijden gevoetbald te hebben – eerste. Gezien de 3-0 van vorige keer en de 6-1 overwinning op Den Driesprong komt het eerste team van de Zuiderburen weer aardig uit de startblokken. ‘Met het scorend vermogen zit het wel goed zou men zeggen’, hoewel we hier voornamelijk doelen op het scorend vermogen van Frank Kox.

Met een redelijke evenwichtige eerste 10 minuten opende Zuiderburen I dan toch de score. Wie anders dan Frank, schoot de bal rakelings langs de goalie van Den Driesprong 1-0.
Na deze goal kwam Zuiderburen I beter in de wedstrijd, en verscheen laatst genoemd team regelmatig voor vijandelijk doel. Dit leidde echter niet direct tot scoren. Veel passes vielen nog niet op de juiste plek en men leek ‘bang’ om schoten te lossen.

Frank echter, baande zich voor de tweede keer een weg door de verdediging en wederom had de goalie geen antwoord op zijn inzet 2-0. Het vijandelijk doel werd meer en meer bestookt en uit elke aanval vloeiden kansen voort. Schoten op goal werden vooralsnog gepareerd of gingen rakelings aan het doel voorbij. Op het moment dat Tommy alert reageerde op een mislukt schot van Jannes stond eerstgenoemde volgens de grensjager offside.

Dit weerhield Zuiderburen I er niet van om de score uit te breiden. Na een handsbal binnen het zestienmetergebied, werd de bal voor Zuiderburen I op de stip gelegd. Dennis nam deze penalty voor zijn rekening en schoot de bal verwoestend langs de keeper 3-0.

In de daarop volgende fase kwam Den Driesprong er nog een aantal keren gevaarlijk uit. Uitstekend verdedigingswerk en knappe staaltjes van keeper Cees boden uitkomst en Zuiderburen I ging rusten met een gedegen voorsprong. Zuiderburen I leek niet goed uit de rust gekomen te zijn en begon slapjes aan de tweede helft. Den Driesprong vond mede hierdoor – al gauw – haar aansluitingstreffer. Door een ongelukkig toedoen van een Zuiderburenspeler belandde de bal panklaar voor de voeten van de rechtsbuiten, die Cees wist te passeren.

Deze tegentreffer maakte wakker en al snel zette Zuiderburen I de wedstrijd weer naar haar hand. Toen een splijtende pass van Renier in de voeten van Jannes belandde, schoot laatstgenoemde de bal in de lange hoek waardoor de 4-1 een feit was. Toen vervolgens een listige bal letterlijk 'Cees de vingers deed buigen', moest Dennis zijn positie overnemen. Ook viel in deze fase van de wedstrijd debutant Wim uit, waardoor we uiteindelijk met nog 10 spelers overbleven.

Tegen het eind van de wedstrijd begon Frank een loopactie en legde de bal in Tommy’s voeten. Tommy die – tot dan toe – weinig geluk had kon ook deze bal niet binnenschieten, waarna Frank himself ‘m binnenschoot. Tommy’s moment kwam echter in de laatste secondes van de strijd. Zijn laatste schot, bracht de mooiste goal teweeg. Hij schoot een moeilijke bal diagonaal in de kruising, ronduit ge-wel-dig.

Hulde aan Frank, en natuurlijk ook aan de rest van het team wat als geheel deze 6-1 overwinning heeft geboekt. Hopende dat Cees spoedig herstelt verwachten we Zuiderburen I en Reuselcity op 23 september om half 10 op het veld van Den Driesprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *