Kaartenfestival levert geen winnaar op

Deze morgen, die ons prachtig voetbalweer voorschotelde, mocht Zuiderburen I aantreden tegen één van de kampioenskandidaten, namelijk 'de Bruintjes'. In de beginfase van de wedstrijd lag het initiatief bij de tegenstander, die met pressie de wedstrijd in een vroeg stadium wilde beslissen.

Dit leverde dan ook al snel hectische momenten op voor het doel van Cees, die zijn vertrouwde plek weer in nam na zijn afwezigheid. De beweeglijke diepe spits en de behendige rechtsbuiten van 'de Bruintjes' bleken in het eerste kwartier voor veel dreiging te zorgen.
Toch kwam het doelpunt niet voort uit een mooie aanval, maar uit een standaardsituatie. Een vrije trap halverwege de linkerflank werd bij de tweede paal goed binnengekopt.

Na deze verdiende voorsprong ging de thuisploeg wat behoudender spelen en leek het de controle over de wedstrijd te hebben, want de Zuiderburen kwamen er maar sporadisch uit. Henk liep zich wel een slag in de rondte, maar zag zijn arbeid niet beloond worden. Na een vlagsignaal van de grensrechter reageerde hij zijn ongenoegen af met ongepaste opmerkingen, wat hem prompt op een gele kaart kwam te staan.

In de ondertal-situatie – Henk moest er 5 minuten af – wist Zuiderburen I echter wel op gelijke hoogte te komen. Een afstandschot van Dennis kon niet goed worden geparreerd door de 'Bruintjes'-goalie, waardoor Jan van Limpt in de rebound kon scoren. Nog voor de rust moest het team een tweede gele kaart incasseren na een charge van Mark Jansen, maar in de stand veranderde voor de thee niks.

In de tweede helft bleef de 1-1 stand ook lang op het scorebord staan. Renier stond goed opgesteld bij de tweede paal toen 'de Bruintjes' gevaarlijk werden uit een corner. Toen Dennis uit een vrije trap, van specialist Martien de 2-1 binnenkopte, leken de 3 punten binnen te zijn.
Evenals twee weken geleden zat het venijn ook bij deze wedstrijd weer in de staart. Na matig uitverdedigen, was Tommy, die wél goed mee terugverdedigde, genoodzaakt een overtreding te begaan binnen het zestien-metergebied. Tommy kreeg hiervoor de derde gele kaart van de wedstrijd gepresenteerd, maar erger nog, 'de Bruintjes' kregen een penalty. Doordat deze benut werd, werd de uitslag op 2-2 bepaald. Na twee potentiële kampioensploegen, wacht komend weekend de rode lantaarndrager uit de competitie, de 'Red Coral'. Hiertegen moeten drie punten zeker mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *