Zuiderburen II verslaat ‘de Red’ in slechte wedstrijd

Twee ballen

Zonder overtuigend te spelen heeft Zuiderburen II haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Op het zonnige, vochtige Bruintjesveld werd 'VV Red Coral' met een minimaal verschil verslagen: 1-0. Met debutant Wil op goal, als vervanger voor de langdurig uitgeschakelde Willem, nam Zuiderburen II – als verwacht – het initiatief in de wedstrijd.

Al vrij snel bleek dat het café-elftal van 'de Red' gespeend is van voetballend vermogen, waardoor Zuiderburen II veel gevaarlijker was dan 'de Red'. Toch kon het team in eerste instantie geen uitgespeelde kansen creëren. Spits John was tot twee keer toe gevaarlijk middels een schot vanuit de tweede lijn; maar de keeper van de Red kon in beide gevallen de bal keren.

Vlak daarna verprutste dezelfde John een kans door een toegekende indirecte vrije trap vanaf rand strafschopgebied ineens binnen te schieten, zij het onreglementair, waardoor de goede kans verkeken ging. Toch kon Zuiderburen II gaan rusten met een voorsprong; John liet zich van zijn beste kant en zette zijn ploeg op 1-0 middels een bekeken schot in de rechter onderhoek. De 'Red' stelde daar in de eerste helft vrijwel niets tegenover; verdedigers Jan en Mark hadden de aanvallers van 'de Red' volledig in hun zak.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks: De Zuiderburen probeerden de krappe voorsprong snel uit te bouwen; de Red bleef hopen op die ene fout van de verdediging van de Zuiderburen. Beide ploegen slaagden daar niet in, waardoor het tempo en niveau van de wedstrijd daalden. Iedereen haalde z'n normale niveau, sommige deden het zelfs beter als anders, alleen ontbrak de balans in het team en was het positiespel ondermaats, waardoor de Zuiderburen niet door konden drukken.

Wat viel er nog meer op in de tweede helft? Allereerst het goede spel van Harm Corstiaans, die een Red-speler zowaar op een 'panna' tracteerde, en verder een knappe boogbal van 25 meter van Renier die nog maar net door de keeper van de tegenpartij over de lat kon worden getikt. Het team van de 'Red' kreeg nog welgeteld één kleine kans, een schot vanuit de tweede lijn die door Geert zonder al te veel moeite voor de doellijn kon werden weggewerkt.

Vlak voor tijd was Frans nog dichtbij de bevrijdende 2-0, maar ook zijn inzet werd voor de doellijn weggewerkt. Zuiderburen II heeft zijn eerste 3 punten te pakken! Volgende week staat de ontmoeting met 'VV Rodeho' op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *