Zuiderburen II gekleineerd door Rodeho

Twee ballen

De wedstrijd waarbij Zuiderburen II goede zaken had kunnen doen, is deze morgen uitgelopen op een groot debacle. Bij winst op directe concurrent ´de Rodeho´ zou Zuiderburen II goede zaken doen op de ranglijst. Het liep echter anders en vooral de tactiek was hier de oorzaak van.

Vanaf het eerste fluitsignaal liep het team veel te ver naar voren te voetballen en daarmee liep het in het mes. Wil moest in die beginfase al enige malen handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. In dit stadium van de wedstrijd kreeg Zuiderburen II nog wel een goede mogelijkheid om zelf de score te openen. Frans werd goed vrijgespeeld door Renier, maar de scherpte ontbrak bij de middenvelder om het af te ronden.

Aan de andere kant gebeurde dit wel, na onnodig balverlies op het middenveld en een verdediging die uit positie stond, kwam ´de Rodeho´ verdiend op een 1-0 voorsprong. Een klein kwartier later werd deze score verdubbeld na gestuntel achterin. Voorin bleef Jan Vosters flink sleuren, maar tot kansen leidde dit niet meer voor de rust.

Na de thee verhuisde Jan terug naar de achterhoede en kwam John in de punt te spelen. Ook kwam Harm Goorman erin voor Michel. Een snel doelpunt van Zuiderburen kant zou de wedstrijd nog om kunnen gooien, maar toen 'de Rodeho' uit een corner de 3-0 maakte, was het verzet gebroken. De lange bal werd steeds vaker gehanteerd, wat als gevolg had dat er veel onnodig balverlies geleden werd.

De tegenstander profiteerde hier optimaal van. Op een gegeven moment was iedere halve kans een doelpunt en zo liep 'de Rodeho' uit naar een beschamende 6-0 voorsprong. Een eretreffer voor Zuiderburen II zat er zelfs niet meer in. Harm stuurde Renier nog de diepte in met een splijtende pass en John probeerde het nog wel van afstand, maar er werd geen doel meer getroffen.

Met een flinke kater keerden de spelers na afloop huiswaarts om deze wanprestatie zo snel mogelijk te vergeten. Men kan zich nu gaan richten op de komende krachtmeting met de leider in de competitie: 'v.v. de Valk'. Het accent zal deze wedstrijd in ieder geval meer op de verdediging moeten liggen, want om nogmaals zo vernederd te worden, daar zit niemand op te wachten aan de kant van de Zuiderburen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *