Stampers kampioen, Zuiderburen I zesde

Trainingsbal

Afgelopen vrijdag is de competitie afgesloten. Op de laatste speeldag troffen beide teams van de Zuiderburen elkaar. Bij winst kon Zuiderburen I nog stijgen op de ranglijst.

Voor team II van de Zuiderburen stond er weinig meer op het spel, maar toch was het team erop gebrand het onderlinge resultaat van dit seizoen in haar voordeel te beslechten en dus was er voldoende tegenstand voor Zuiderburen I. Eerste kans in de wedstrijd op deze warme vrijdagavond was voor Zuiderburen I.

Enigszins gelukkig kwam de bal voor de voeten van Frans, maar die had z'n vizier nog niet geheel op scherp staan en dus ging de bal over. Hierna trok Zuiderburen II het spel wat meer naar zich toe. Een combinatie door het midden, leverde Renier een aardige kans op, maar zijn schot vanuit de tweede lijn ging eveneens over.

Tegenvaller voor Zuiderburen II was het uitvallen van keeper Willem, wiens blessure weer op begon te spelen. Jan Vosters nam zijn plaats in de goal in en Bart de Leest maakte zijn debuut in de verdediging van Zuiderburen II. Na 20 minuten werd er vanwege de hitte een drinkpauze ingelast. De stand was nog steeds 0-0.

Renier, de architect op het middenveld bij team II bleef de combinatie zoeken, maar de verdediging van Zuiderburen I stond zoals het hele seizoen al als een huis. De 'Geel-roden' zochten in deze wedstrijd veelal de diepste man, Marco, die de Zuiderburen II-verdediging handen vol werk bezorgde. Zijn inspanningen werden op een minuut of 7 van het eind bijna beloond met een doelpunt. Na de bal zelf veroverd te hebben op de achterlijn, spatte zijn schot op de 2e paal uiteen.

Ook na rust kregen beide teams kansen om de score te openen. John kopte een bal net naast en Eric Cox raakte aan de andere kant de paal eveneens na een kopbal. Zuiderburen II bleef naarmate het eind van de wedstrijd naderde verzorgd de aanval zoeken, waar team I wat meer opportunistisch ging spelen. Dit leverde Frans nog een mogelijkheid op namens Zuiderburen I. Zijn bal ging echter via de bovenkant van de lat over.

Toen iedereen naar het einde van de wedstrijd snakte, werd er toch nog gescoord. Na een inworp trapten twee Zuiderburen II-verdedigers over de bal, waarna Dennis de bal voorbij keeper Jan kon plaatsen.

Door deze late goal stijgt Zuiderburen I naar een 6e plaats. Evenals vorig seizoen pakten 'de Stampers' dit jaar de titel, hoewel de tegenstand groter was dan vorig seizoen. Pas op de laatste dag werd het beslist. Vanaf deze plaats feliciteert v.v. de Zuiderburen 'de Stampers' met het kampioenschap. Ook voor Zuiderburen I was er nog goed nieuws. Dit jaar viel de sportiviteitsprijs namelijk in handen van Zuiderburen I, wat het team een voetbal opleverde. Komend weekend speelt Zuiderburen I voor de beker tegen Reuselcity.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *