Weer groot verlies Zuiderburen II

Twee ballen

Hoewel de spelers van Zuiderburen II er op gebrand waren het beschamende verlies van een week eerder weg te poetsen met een goed resultaat, wilde 'de Valk' daar vanmorgen niet aan meewerken. De trotse lijstaanvoerder verstevigde zelfs haar koppositie door met 4-1 het 2e team van de Zuiderburen te verslaan.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden vandaag. 'De Valk' nam de openingstreffer voor haar rekening na 10 minuten. Een fraai aangesneden vrije trap werd schitterend diagonaal binnengekopt bij de 2e paal. In deze fase toonde Zuiderburen II echter veerkracht. Met name rechtsbuiten Ruud was een plaag voor z'n directe tegenstander. Hij lag ook aan de basis van de gelijkmaker. Hij ontving de bal net over de middenlijn, zocht de achterlijn op en legde goed terug op de mee opgekomen Ron van Gompel, die de bal bekwaam in de linkerhoek plaatste.

Zonder zelf echt gevaarlijk te worden hield Zuiderburen aardig stand tegen de geoliede machine van 'de Valk' gedurende de resterende tijd in de eerste helft. Renier kreeg zelfs nog een aardige kans, maar hij kon de bal met het hoofd geen kracht en richting geven om te scoren.

Toch bleef het oppassen voor de lepe voorhoede van 'de Valk'. 5 minuten voor de rust gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Precies op het juiste moment werd de spits van 'de Valk' de diepte in gestuurd en met een geplaatste bal in de lange hoek wist hij keeper Wil te passeren. Een moment later moest diezelfde Wil het veld verlaten met een blessure, waarna Jan Vosters zijn plaats in het doel overnam.

In de tweede helft bleef het grootste gevaar van 'de Valk' komen. Op het oog deed Zuiderburen II weinig onder voor de opponent, die nauwelijks zwakke plekken kent binnen de gelederen. De 3-1 kwam na 10 minuten in de tweede helft tot stand. Na ongelukkig uitverdedigen, bewees de spits van 'de Valk' die zijn tweede van de wedstrijd maakte, een echte afmaker te zijn.

Af en toe toonde de Zuiderburen wel degelijk tot goed voetbal in staat te zijn, maar echt uitgespeelde kansen wist het nauwelijks te creeëren. Uiteindelijk werd het nog 4-1 voor 'de Valk'. In eerste instantie voorkwam Renier het nog door een poeier van afstand met het hoofd tot corner te promoveren. Uit deze corner werd echter wel gescoord. Bij de eerste paal werd niet kordaat genoeg opgetreden, waardoor een speler van 'de Valk' met de borst de bal het doel in kon werken.
De uitslag was enigszins geflatteerd, maar op de overwinning van 'de Valk' viel niets af te dingen. Toch was er verbetering zichtbaar ten opzichte van een week eerder. Hopelijk gaat het komend weekend weer een stapje beter. Dan is de 'Red Coral' de tegenstander in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *