Makkelijke overwinning Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft zondag een eenvoudige overwinning geboekt op 'de Rodeho'. Met 4-1 viel de uitslag nog laag uit. Meteen vanaf de aftrap werd de aanval gezocht. Dat leverde al binnen een minuut een prima kans op voor Marco. Hij draaide zich goed vrij en schoot op goal. De bal belandde echter op de lat.

Na een kwartier spelen kwamen de Zuiderburen dan toch op voorsprong. Na een voorzet vanaf rechts kregen de verdedigers van 'de Rodeho' de bal niet weg. In de kluts was het Marco die z’n voet tegen de bal kreeg en zo de 1-0 op het scorebord zette.
Tien minuten daarna verdubbelde Marco de stand. Na een goeie voorzet van Gijs schoot hij beheerst de 2-0 binnen.

Net voor rust was Jannes ook nog dicht bij een doelpunt. Hij kreeg alle ruimte om op te komen en besloot om vanaf een meter of 20 op goal te schieten. Maar ook deze keer stond de lat een doelpunt in de weg.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. De Zuiderburen bleven maar de aanval zoeken en 'de Rodeho' beperkte zich tot verdedigen. Halverwege de tweede helft werd het 3-0. Paul mocht vanaf eigen helft opkomen en werd niet aangevallen. Hij soleerde door de verdediging en leek op de keeper te stuiten, maar die kreeg de bal niet klem waardoor Paul nog een kans kreeg. Deze keer was het niet moeilijk om de bal alsnog binnen te schieten.

Vlak daarna viel ook de 4-0. Net als voor rust kreeg Jannes weer alle tijd en ruimte om vanaf afstand uit te halen. Nu hield hij de bal laag waardoor de keeper kansloos was.
Daarna was het Gijs z’n beurt om de lat te raken met een schot uit de tweede lijn. Vlak voor tijd wist 'de Rodeho' ook te scoren. Hun spits werd diep gestuurd, maar Paul leek de bal te onderscheppen. Hij werd echter aangetikt door hun spits. De scheidsrechter floot niet, waardoor die een vrije doortocht had naar Cees en beheerst afrondde.

Het werd daarna nog bijna 5-1, maar de kopbal van Gijs belande wederom op de dwarsligger. Volgende week spelen we weer tegen 'de Rodeho', deze keer voor de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *