Malaise houdt aan voor Zuiderburen II

Twee ballen

Afgelopen zondag stond de tweede bekerwedstrijd van het seizoen op het programma en daarin was 'Reuselcity' de tegenstander. Zoals zo vaak dit seizoen leek het wel of Zuiderburen II maar 1 helft fatsoenlijk kan voetballen. Dit keer was de eerste helft van een belabberd niveau.

Hoewel de wedstrijd pas om 11 uur begon, leken sommige Zuiderburen-spelers nog niet volledig ontwaakt in de beginfase. Bij de eerste de beste voorzet vanaf de zijkant werd het al 1-0 voor de groenhemden. Keeper Willem schatte de bal niet helemaal op maat en hij werd door zijn eigen broer, in dienst van 'Reuselcity' verschalkt.

Zonder zelf een goede combinatie op de mat gelegd te hebben liep 'Reuselcity' kinderlijk eenvoudig uit naar 3-0. De 2-0 werd ingeleid door een foute pass van Mark en de derde goal is uw verslaggever even ontschoten. In de tussentijd had de keeper Willems positie op doel ingenomen, omdat Willem geblesseerd geraakt was en liep Jan Vosters tegen een gele kaart aan.

Na de thee werd er meer weerstand geboden en weerhield Zuiderburen II de tegenstander ervan om nog verder uit te lopen. Achterin bodycheckte Mark als een dolle, en werkte Ties zich een slag in de rondte en voorin was Jeroen de aanjager die de aanvalsopbouw van 'Reuselcity' menigmaal ernstig bemoeilijkte. De toeschouwers vroegen zich al af waarom er voor rust niet zo'n team stond.

Verder dan de eretreffer kwam Zuiderburen II ondanks de werklust niet. Daarvoor viel dit doelpunt ook te laat. Wel was het er één die de eervolle vermelding zeerzeker verdient. Mark gaf van achteruit een diepe bal, deze werd door Harm doorgekopt, die daarmee Jeroen lanceerde. Laatstgenoemde gebruikte goed zijn lichaam en poeierde de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek.

Voor de volledigheid dient ook de tweede gele kaart in deze wedstrijd vermeld te worden. Dit keer was Eric Bel de boosdoener. Op dat vlak weet Zuiderburen II dit seizoen wel aardig te scoren, want het was alweer de derde van het seizoen. Met het 3-1 verlies tegen 'Reuselcity' blijft Zuiderburen II op 3 punten staan in de bekerpoule, aangezien het de eerste wedstrijd met 3-1 van 'de Bruintjes' won.
Hopelijk geeft dit de burger moed, want aanstaande zondag is dit opnieuw de tegenstander, alleen nu voor de competitie, waarin de Zuiderburen nog altijd op hun eerste punten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *