Zuiderburen I houdt hoop op bekerfinale levend

Trainingsbal

De Zuiderburen hebben nog steeds een kans om de bekerfinale te halen. Na de eerste wedstrijd gelijk te hebben gespeeld, werd er vandaag gewonnen van 'de Stampers'. Het werd 3-2.

Zuiderburen I wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want 'de Stampers' zijn nog zonder puntverlies in de competitie en bij de Zuiderburen waren er de nodige blessure-problemen. Daar kwam nog bij dat Tommy zich verslapen had, zodat we bij het begin van de wedstrijd maar net genoeg spelers hadden.

Toch begon de geel-rode formatie sterk. Dat leverde na 2 minuten al een doelpunt op. Een voorzet vanaf rechts, van Jannes werd door de 'Stampers'-verdediging gemist, waardoor het voor 'Helm' een koud kunstje was om de bal binnen te schieten: 1-0. De Zuiderburen bleven daarna 'de Stampers' goed onder druk zetten door vroeg te storen, waardoor ze niet goed konden opbouwen. Dat leverde na 8 minuten spelen dan ook de 2-0 op. Nadat een voorzet van Mark nog werd geblokt door de verdediging kwam de bal weer bij Jannes die op goal schoot. De bal werd slecht weggewerkt en kwam bij Rob terecht. Die aarzelde niet en schoot buiten bereik van de keeper de bal goed binnen.

Daarna kwamen 'de Stampers' wat beter in de wedstrijd en kregen ze wat meer kansen. Zo moest Joost (die als rechtshalf een verdienstelijke wedstrijd speelde) een bal van de doellijn halen en belandde een afstandschot op de binnenkant van de paal.

Net voor rust viel dan toch de aansluitingstreffer. Een aanvaller van 'de Stampers' kon rond de penalty-stip vrij uithalen en Cees passeren. 'De Stampers' voelden dat er meer te halen was en begonnen fel aan de tweede helft. De gelijkmaker zou ook snel valllen.
'De Stampers' aanvaller kreeg alle ruimte om twee verdedigers uit te kappen en de bal binnen te schieten. De Zuiderburen kwamen nog maar moeilijk onder de druk van de tegenstander uit. Maar de kansen waren niet aan 'de Stampers' besteedt. Zo redde Cees een keer knap toen de spits alleen tegenover hem kwam te staan en kwam een andere aanvaller net een teenlengte tekort om te scoren. Ook werd de paal nog een keer geraakt en werd een afstandschot door Cees schitterend uit de bovenhoek getikt. Maar de Zuiderburen hielden stand.

De laatste 5 minuten moesten de Zuiderburen verder met 10 man, nadat Rob een gele kaart had gekregen (die overigens na de wedstrijd werd ingetrokken). Toch trokken Hans' mannen nog eenmaal ten aanval, wat een corner opleverde. Die voorzet werd door hun verdediging niet goed verwerkt, waarna de bal bij Eric Cox voor zijn voeten kwam. Die aarzelde niet en schoot bal hard in het dak van het doel.
De (niet helemaal verdiende) overwinning was daarmee binnen. Volgende week wacht de volgende krachtmeting weer voor de competitie. Dan is het team van 'de Valk' de opponent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *