Meester Marco geeft les

Trainingsbal

In ronde twee van de bekercompetitie trof Zuiderburen I, 'den Driesprong'. De aftrap vond plaats op het veld van 'den Driesprong', waar oefenmeester Emiel – de laatste tijd – veel te weinig Zuiderburenspelers kan onderrichten. Ondanks de lage opkomst op de trainingen, nam Zuiderburen I het voortouw.

Hoewel Zuiderburen I geen oogstrelend spel liet zien, viel de eerste goal in haar voordeel. Het was Marco, die Dennis’ voorzet verzilverde 1-0. Dit doelpunt werd echter snel teniet gedaan door een mooie goal van de tegenstander. Hoewel de verdediging van Zuiderburen I maar mondjesmaat werd geplaagd door de opponent, kon zij niet vermijden dat een afstandsschot in de kruising verdween en de 1-1 op het scorebord zette.

Er volgde een fase waarin Zuiderburen I iets sterker leek te zijn dan haar tegenstander, wat resulteerde in een aantal kleine kansen, die veelal hoog werden overgeschoten. Zelfs Frank – die uitstekend verdedigingswerk verrichtte – kon geen vuist maken, en tot aan het doel van de thuisploeg komen.
Het tweede doelpunt vloeide voort uit een hoekschop die, via Dennis, wederom bij Marco belandde. Marco aarzelde niet en gaf de bal net voldoende kracht mee, waardoor de goalie van 'den Driesprong' de bal onvoldoende kon toucheren 2-1.
Net voor rust verschalkte Martijn zijn directe tegenstander, en zette koers richting achterlijn. Zijn voorzet kon niet direct binnengewerkt worden en vond uiteindelijk – afkomstig van Marco’s voet – de paal. 

Aanvankelijk leek het spelbeeld in de tweede helft weinig te veranderen. Zuiderburen I bleef verdedigend goed werk leveren en leek steeds sneller te kunnen counteren. Het was duidelijk zichtbaar dat deze counters gevaar met zich mee brachten. Tommy zat dicht bij een doelpunt en een voorzet van Frank kon door niemand over de lijn getikt worden.

Wanneer Dennis weer een pass op Marco gaf, werd duidelijk dat het Marco prestatief voor de wind ging. Hij liep zomaar de 3-1 binnen. Later zouden de snelle counters ook nog aan de basis liggen voor de 4-1 en de 5-1. Een dieptepass liet Marco zich niet meer afnemen en laatstgenoemde rondde bekwaam af 4-1. De eindstand ontstond toen Jannes een dieptepass kreeg en koers zette richting doel. Hij was niet zelfzuchtig en legde af op Marco, die zijn vijfde goal – en daarmee zijn 19e goal van het seizoen – maakte.

Als het weer het toelaat voetbalt Zuiderburen I volgende week om 11 uur wederom tegen 'den Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *