Minimale zege op Rodeho

Trainingsbal

Net als Zuiderburen II afgelopen zondag heeft ook Zuiderburen I met 1-0 van 'de Rodeho' gewonnen. De dag voor Koninginnedag was aangemerkt als inhaaldag en zo mocht Zuiderburen I gisteravond opdraven tegen de oranjehemden (niet vanwege Koninginedag) van 'de Rodeho'.

Het tijdstip van spelen was voor de Zuiderburen blijkbaar ongunstig, want bij het eerste fluitsignaal stonden er slechts 9 spelers (exclusief de thuisploeg) op het veld. Logisch gevolg was dat het spel zich voornamelijk afspeelde op de eigen helft. Met Jannes in de defensie, genoodzaakt door de bezetting, stonden de geelhemden voor de taak zoveel mogelijk tegen te houden. Men slaagde hier prima in, want ondanks de aanhoudende druk wist Dennis het doel schoon te houden.

Halverwege de eerste helft arriveerde Harm Jansen, die, na zich omgekleed te hebben, meteen het veld in kon. Veel veranderde er vooralsnnog niet aan het spel. De enige kans voor de Zuiderburen kwam op naam van Mark, wiens vrije trap echter niet hard genoeg was, waardoor de keeper eenvoudig kon parreren. Tot aan de thee bleef het zodoende 0-0.

Na de pauze maakte Tommy het elftal weer compleet en werd het weer meer een wedstrijd. De Zuiderburen hadden zelfs het betere van het spel in de beginfase en de keeper van 'de Rodeho' moest nu ook aan de bak. Na een kwartier werd hij ook gepasseerd. Het was Marco, die liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Hij stond aan het eind van een aanval over de as van het veld en bleef oog in oog met de doelman uiterst koelbloedig.

Met deze voorsprong was het nog geen bekeken zaak zou snel blijken. 'De Rodeho' ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en de druk op de laatste linie van de Zuiderburen nam weer toe. Sommige spelers gingen wat laconieker voetballen.

Uiteindelijk zou Dennis zijn doel toch schoon houden, omdat 'de Rodeho' slordig omsprong met de spaarzame mogelijkheden. Hiermee waren de drie punten een feit en is het voor Zuiderburen I nog altijd mogelijk het puntentotaal van vorig seizoen te overtreffen. Aanstaande zondag spelen de geel-roden een wedstrijd tegen 'Reuselcity' om de 5e en 6e plaats in het bekertoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *