Zuiderburen II verovert 3e plaats bekertoernooi na penalties

Twee ballen

Net als een week eerder speelde Zuiderburen II gister tegen 'de Rodeho', maar dit keer niet voor de competitie, maar om de 3e en 4e plaats in het bekertoernooi. "Zou Zuiderburen II net als afgelopen seizoen weer de derde plaats weten te veroveren?", zo was de vraag.

Bij aanvang van de partij was er in ieder geval het numerieke voordeel, want de tegenstander kon maar 10 man op de been brengen voor deze confrontatie. Bij de rood-zwarten maakte Bart zijn rentree als voorstopper na weken blessureleed. In de wetenschap van de ondertal-situatie liet de thuisploeg de Zuiderburen het spel maken.

Na de eerste 10 minuten was het qua kansenverhouding 1-1. Beide keepers kregen een afstandschotje te verwerken. Daarna pakte Zuiderburen II het heft steviger in handen. Bijna werd het 1-0 toen een voorzet vanaf rechts via een 'Rodeho'-been op de eerste paal belandde. Even later kreeg Jan Dirkx de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de 1-0 op het scorebord te brengen. Hij werd knap vrij gespeeld op de as van het veld, maar schoot vervolgens recht op de keeper af.

'De Rodeho' leek niet meer in de wedstrijd te komen. De verdediging van de Zuiderburen kwam nauwelijks in gevaar en Bart zag regelmatig kans om mee in te schuiven.

Toch waren het de oranjehemden die de ultieme kans in de schoot geworpen kregen om geheel tegen de verhouding in op 1-0 te scoren. Een onachtzaamheid van Eric was namelijk de oorzaak van de toegekende strafschop aan 'de Rodeho'. Gelukkig voor de Zuiderburen werd deze strafschop over geschoten.

3 minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip. Bart werd gelanceerd en hield zijn lichaam goed tussen de tegenstander en de bal. Toen de 'Rodeho'-verdediger een ietwat domme sliding inzette en alleen de onderbenen van Bart raakte kon de leidsman niets anders doen dan penalty fluiten. Deze werd door Harm wel omgezet in een goal. Met deze 1-0 stand gingen beide teams de rust in.

Zoals wel vaker dit seizoen zakte het spel van de Zuiderburen na rust in. 'De Rodeho' was agressiever en ontregelde zo goed het spel van de Zuiderburen. Verschillende pogingen gingen maar rakelings langs het doel van de keeper. Aan de andere kant kreeg Jan net als voor rust een goede mogelijkheid, maar wederom stond zijn vizier niet op scherp.

De druk op de defensie van de Zuiderburen hield aan en men kwam er alleen nog uit via de counter. Een 'Rodeho'-treffer hing in de lucht zo beaamde ook het Zuiderburen publiek. Deze viel uiteindelijk ook. Een vrije trap vanaf een meter of 18 ging via de muur het doel in.

Hierna kwamen er weer enkele kansen voor Zuiderburen II om de wedstrijd alsnog in de reguliere speeltijd naar zich toe te trekken. De voorwaartsen sprongen echter niet altijd even zorgvuldig om met de kansen. Vaak ging men voor eigen succes waar terugleggen of voortrekken een betere optie was geweest.

Zo eindigde het duel in 1-1 en moest een penaltyserie uiteindelijk beslissen wie er 3e en wie 4e zou worden. de keeper stopte de 3e strafschop van 'de Rodeho' en omdat de Zuiderburen, die begonnen aan de serie, alls 5 de pingels benutten was het brons een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *