Zuiderburen II sleept 3 punten uit het vuur

Twee ballen

Op deze warme zondagmorgen moesten de manschappen van Zuiderburen II de spreekwoordelijke degens kruisen met het team van 'de Rodeho'. De ziekenboeg bij de Zuiderburen is al aardig vol en met enkele afmeldingen erbij was het voor Willem weer puzzelen om tot 11 spelers te komen.

Rustend lid Tom van Limpt offerde zich weer eens op en zo kon er toch met 11 man gestart worden. Er ontspon zich vanaf het eerste fluitsignaal een gelijkopgaand duel. Na 12 minuten leek 'de Rodeho' op voorsprong te komen. Een corner werd met een achterwaardse trap verlengd richting tweede paal. Gelukkig stond Renier daar goed op te letten waardoor hij via de lat de bal weg kon koppen.

Halverwege de eerste heelft gaf Teun er de brui aan omdat zijn blessure weer op begon te spelen. Met een mannetje minder kwamen de Zuiderburen toch op voorsprong. Frans zette een goede combinatie op met Michel aan de rechterkant van het veld, vervolgens gaf hij een splijtende steekpass die door Jan keurig in de hoek getikt werd. Met deze voorsprong ging Zuiderburen II de rust in.

Na de thee werd 'de Rodeho' sterker. Door de ondertal situatie en het warme weer leken de krachten snel weggevloeid te zijn. Steeds meer werd Zuiderburen II teruggedrukt op de eigen helft. De meeste pogingen van 'de Rodeho' waren van afstand, maar vaak was de keeper of het vangnet het eindstation.
Eén keer was het wel gevaarlijk toen een gepaatste bal net onder de lat binnen leek te vallen. de keeper kon er echter nog net zijn vingertoppen tegenaan zetten. De bal stuiterde daarna via de lat, de rug van de keeper en de grond wonderbaarlijk over het doel.

Voor de Zuiderburen was er één aardige mogelijkheid om het duel op slot te gooien. Een counter werd helaas niet goed uitgevoerd waarna de kans verkeken was. Achterin bleef het af en toe billen knijpen, maar met kunst en vliegwerk bleef de defensie overeind.

In de slotfase voegde Frans zich nog bij de al uitpuilende ziekenboeg. Er knakte iets in zijn linkerknie en daarmee lijkt het einde seizoen. Het is maar de vraag of er aanstaande donderdag 11 spelers beschikbaar zijn voor het één na laatste competitieduel, waarin 'Reuselcity' de tegenstander is. De discussie over dispensatiespelers is in ieder geval weer in alle hevigheid losgebarsten.

Overigens werd 'het Bronneke' vandaag kwampioen. Door hun 6-0 overwinning op 'de Bruintjes' zijn ze niet meer te achterhalen door de concurrentie. Hierbij feliciteren wij 'het Bronneke' van harte met dit resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *