Mooie victorie voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Vandaag was 'de Valk' voor de 3de keer dit seizoen de tegenstander. Na eerder 2 keer gelijk te hebben gespeeld, werd er vandaag een terechte overwinning behaald. De Zuiderburen begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er flink druk gezet op de verdediging van 'de Valk'.

Zo kwamen er steeds meer kansjes voor het eerste team van de Zuiderburen om de score te openen. Toch was de eerste goal een gelukje. Na een goede pass van achteren kon Jannes door lopen naar de achterlijn. Zijn voorzet was echter te scherp, maar de keeper van de Valk zat er volkomen naast en zo vloog de bal toch nog het doel in.

Na dit doelpunt begon de frustratie bij 'de Valk' al toe te nemen, wat tot uiting kwam door op elke beslissing van de scheidsrechter of de grensrechter te reageren. De Zuiderburen bleven echter geconcentreerd en goed voetballen. De 2-0 viel dan ook nog voor rust. Na een perfecte pass van Dennis, die samen met Eric Cox heerste op het middenveld, kwam Jannes alleen voor de keeper. Die dacht niet na en haalde uit in de korte hoek.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. De Zuiderburen bleven het spel maken en 'de Valk' kwam er eigenlijk niet aan te pas. De 3-0 kwam voort na een aanval uit het boekje! Dennis werd diep gestuurd en leverde een perfecte voorzet af op Jannes. Die kopte de bal in tegengestelde richting in de kruising. Het was Jannes' 3de van de dag en veruit de mooiste.

Niet lang daarna kreeg 'de Valk' een uitgelezen kans om (een beetje) terug in wedstrijd te komen. Na een scrimage voor de goal zou Hans een overtreding gemaakt hebben en de bal ging tot verbazing van de Zuiderburen-spelers (en ook van 'de Valk') op de stip. Maar Cees wilde niet meewerken aan dit cadeautje en hield de bal tegen, waardoor het 3-0 bleef.

De Zuiderburen kregen daarna nog een paar kansen op meer goals. Zo speelde Tommy zichzelf mooi vrij, maar zijn schot ging net langs. En na een mooie aanval speelde Jannes de bal goed af op Tommy, die helaas net buitenspel stond. Bij 'de Valk' was het geloof in een goed resultaat allang verdwenen en daar konden sommige spelers niet goed mee om gaan. Zo liet hun aanvoerder zich in de laatste minuut gaan en bleef maar commentaar geven op alles en iedereen en werd terecht van het veld gestuurd!

De Zuiderburen speelde vandaag de beste wedstrijd van seizoen. Volgende week wacht het team van 'Reuselcity', dat nog boven Zuiderburen I staat in de ranking, dus dat wordt weer vol aan de bak!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *