Nederlaag houdt zuiderburen I van 3e plaats af

Trainingsbal

De Zuiderburen hebben de goede wedstrijd van vorige week geen vervolg kunnen geven. Tegen de directe concurrent voor de 3de plaats, 'Reuselcity', werd met 3-1 verloren. Doordat met Erik Lemmens, Ad, Martien en Martijn 4 verdedigers er niet bij waren, moest er achterin flink geïmproviseerd worden. Zo kwam Mark voorstopper en Harm back te staan.

Maar de scherpte en felheid die er vorige week tegen 'de Valk' wel was, was vandaag ver te zoeken. Bijna elke afvallende bal was voor een speler van 'Reuselcity'. Toch zou de eerste goede kans voor de Zuiderburen zijn. Na een pass vanuit het middenveld ging Marco goed op de goal af. Zijn schot kwam echter terecht op de binnenkant van de paal, waarna Tommy net een teenlengte te kort kwam om de bal alsnog binnen te tikken.

Kort daarna kwam 'Reuselcity' op voorsprong. Na een diepe pass vanuit de verdediging kwam Cees uit om de bal op te vangen. Cees riep dat de bal voor hem was maar Ron kopte de bal echter net voor Cees weg in de voeten van een Reuselcity-aanvaller, die niet aarzelde en de bal met een geplaatst schot over Cees schoot.

Zuiderburen I kreeg daarna een goede kans om gelijk te komen. Na aarzelend uitverdedigen van 'Reuselcity' kwam de bal via een kluts voor de voeten van Marco die de bal echter niet binnen kon schieten en Tommy ,die daarna de bal voor zijn voeten kreeg, kon de bal ook niet over de doellijn werken. Toch zou de gelijkmaker nog voor de rust vallen. Na een goede actie aan de achterlijn werd Tommy onregelmentair gestopt, zodat de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop geven. Deze werd door Marco zeer koel binnengeschoten.

Na rust bleef het spel van de Zuiderburen onrustig en slordig. Er werd veel balverlies geleden en passes kwamen niet aan. 'Reuselcity' bleef aandringen en een goal kon niet uitblijven. Na slap uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de, geheel vrijstaande, spits van 'Reuselcity' die er dan ook geen moeite mee had om te scoren.

Tommy kwam daarna de geblesseerd geraakte Hans vervangen, waardoor de Zuiderburen achterin 1-op-1 gingen spelen om toch de gelijkmaker proberen te forceren. Die zou bijna vallen, maar de bal kon na de corner nog net voor de doellijn gered worden. Ook een schot van Jannes werd door de keeper goed gekeerd.
Maar in plaats van de gelijkmaker viel er nog een goal voor 'Reuselcity'. Na een counter werd de bal weer niet goed weggewerkt en zo kon de aanvaller van 'Reuselcity' er makkelijk 3-1 van maken. Door dit resultaat blijft de 3de plaats in de competitie ver weg voor Zuiderburen. Hopelijk wordt er volgende week tegen de Rodeho beter gevoetbald en kunnen we dan weer wel 3 punten halen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *