Moraal weer opgevijzeld door overwinning

Getergd door het verlies van vorige week tegen 'de Red Coral' stonden de spelers van Zuiderburen I vanmorgen aan de aftrap voor het duel met 'de Rodeho'. Dat het niet makkelijk zou worden was vooraf al duidelijk, aangezien 'de Rodeho' deze competitie nog ongeslagen was en zelfs nog geen tegendoelpunt geïncasseerd had.

Het elftal was achterin sterk gewijzigd ten opzichte van de week eerder, om zodoende beter tegenstand te kunnen bieden aan de sterke voorhoede van 'de Rodeho'. Deze tactische wijziging bleek vanaf het begin een goede zet te zijn geweest, want 'de Rodeho' creeërde weinig uitgespeelde kansen. Door de tactische omzetting kwamen Martijn en Hans Ansems in de voorhoede te staan.
Laatstgenoemde was het die een groot aandeel had in de 1-0 voorsprong voor de Zuiderburen, na een minuut of 12 in de wedstrijd. Hij anticipeerde goed op een diepe bal van Martien en loste een schot af op het vijandelijke doel. In eerste instantie bracht de 3e reservedoelman van 'de Rodeho' nog redding, maar uiteindelijk rolde de bal via een speler van 'de Rodeho' tergend langzaam over de doellijn.

Ondertussen was Eric Cox het veld ingekomen voor de uitgevallen Jan van Limpt. Behoudens het doelpunt konden de Zuiderburen alleen nog plaagstoten uitdelen in de eerste helft. Ook 'de Rodeho' had hier weinig tegenover te zetten, al kwam Zuiderburen I bij een van richting veranderd schot door Eric Lemmens goed weg. Deze bal ging rakelings voor het doel langs. In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd. De backs bleven zeer goed overeind alhoewel Cees één keer op de rand van het strafschopgebied in moest grijpen. Deze actie oogde enigszins onbesuisd, maar werd gelukkig voor de keeper niet bestraft.

Op het middenveld groeide Frans in de wedstrijd. Na eerst een afzwaaier geproduceerd te hebben was hij tien minuten voor het einde dicht bij een tweede treffer van de Zuiderburen. Ditmaal ging zijn schot vanaf 16 meter net langs het doel. De Rodeho gaf zich echter nog niet gewonnen en enkele minuten voor het einde was er zelfs nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De mid-mid van de thuisploeg kon echter net niet voldoende richting geven aan zijn kopbal. Met de 1-0 overwinning is de ijver Zuiderburen I beloond en de moraal weer opgepoetst na de nederlaag tegen 'de Red Coral'. Komend weekend is 'de Valk' de tegenstander van Zuiderburen I.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *