Zuiderburen II boekt verdienstelijk gelijkspel tegen de Haoverekkers

Twee ballen

In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Zuiderburen II op het Driesprongveld met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Haoverekkers. De Haoverekkers kwam het beste uit de startblokken, hetgeen leidde tot kleine kansjes voor de ploeg.

Gaandeweg de eerste helft kwam Zuiderburen II langzaam onder de druk uit en kwam het op een voorsprong na een uitstekende actie van John: Eerst dolde hij de verdediging van de Haoverekkers om vervolgens koeltjes de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak daarna kwam Zuiderburen II met de schrik vrij toen een corner van dichtbij hard werd ingeschoten door een aanvaller van Haoverekkers. De bal belandde echter via de hand van keeper Willem op de lat, zodat Zuiderburen II de voorsprong tot aan de rust behield.

Na de thee namen de felle Hoaverekkers weer het initiatief waardoor de gelijkmaker niet lang op zich liet wachten: Een van dichtbij ingeschoten diagonale bal liet keeper Willem kansloos: 1-1. Zuiderburen II leek wakker te zijn geschut door de vroege gelijkmaker en schroefde het tempo op. Na een goede voorbereidende actie van Michael en John kopte de goed opgestelde Tommy de bal van dichtbij binnen: 2-1.

Met nog 20 minuten op de klok nam de druk van de Haoverekkers weer toe. De gelijkmaker liet wederom niet lang op zich wachten. Een hard ingeschoten bal binnen de 16 werd door meerdere Zuiderburen II-verdedigers van richting veranderd, waardoor de bal ongelukkig over de kansloze keeper Willem in het doel verdween: 2-2. Een slotoffensief van de Haoverekkers leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Zuiderburen II, maar er werd niet meer gescoord;
Beide ploegen konden tevreden zijn met de 2-2. Volgende week staat wederom een confrontatie met dezelfde ploeg op het programma, maar dan in competitieverband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *