Zuiderburen II heeft aan één helft genoeg tegen Red Coral

Twee ballen

In het afgelopen Paasweekeinde moest Zuiderburen II 2 keer aan de bak. Allereerst speelde het op zaterdagavond voor de beker, waarin overigens niks meer te halen viel, tegen 'de Red Coral'. Het was even afwachten hoe deze opponent zich manifesteerde op een zaterdagavond, aangezien het alcoholpercentage nu aanmerkelijk lager zou zijn.

Zonder zich echter bovenmatig in te spannen behaalde Zuiderburen II eem 3-0 overwinning. De 1-0 kwam op naam voor Jan Dirkx, die dit seizoen samen met Harm verantwoordelijk is voor het gros van de doelpunten. Hij werd goed vrijgespeeld en bleef oog in oog met de doelman koel en plaatste de bal in de rechter onderhoek.

Al snel bleek de tegenstander ook op zaterdagavond weinig potten te kunnen breken. Voorin misste het de nodige stootkracht. Het is dan ook niet geheel verassend dat laatste man Mark, in deze wedstrijd de score wist te verdubbelen. Hij kon zorgeloos mee naar voren gaan bij een corner. Deze werd maar half afgeslagen en de bal belandde achterin de zestien bij Mark. Zonder aarzelen schoot hij vervolgens tussen een kluwe van benen raak in de verre hoek.

Een moment later kwam Jan net tekort om een voorzet van de keeper af te ronden. De actie die vooraf ging aan deze voorzet had eigenlijk een beter lot verdiend, maar het mocht niet baten. Door persoonlijke verdedigingsfouten mocht de caféploeg aan een eretreffer denken, maar al zou Zuiderburen II hier verliezen dan moest het zich heel diep schamen. Zo ver kwam het gelukkig niet, daar wilde de 'Red Coral' zelfs wel een handje bij helpen, zo leek het.

Jeroen geloofde in een diepe bal waar op het oog nauwelijk eer leek te behalen. De 'Red Coral' goalie ging echter onder de hoog opstuiterende bal door, waardoor de Zuiderburen spits eenvoudig binnen kon tikken. Na de thee was het nog steeds éénrichtingsverkeer, maar had het spel van de Zuiderburen ingeboet qua nauwkeurigheid in de passing.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat 'de Red' in het tweede bedrijf wel de eretreffer maakte. In een heuse scrimmage voor de goal van Willem, passeerde de bal uiteindelijk de doellijn, maar omdat Renier de bal meteen uit de doelmond wegtrapte kon de scheidsrechter dit niet waarnemen. Hierdoor bleef het bij 3-0 en deze stand kwam hierna niet meer in gevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *