Nipte nederlaag in bekertoernooi

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft de derde wedstrijd in het bekertoernooi niet in winst om kunnen zetten. Nadat eerder van zowel 'de Valk' en 'de Bruintjes' werd gewonnen, was vandaag 'de Rodeho' met 1-0 te sterk.

Om verschillende redenen waren vandaag Cees, Dennis, Ad, Erik Lemmens en Marco afwezig, waardoor er vooral in de verdediging flink gesleuteld moest worden door Hans. Ron nam plaats tussen de palen terwijl Robert en (de verloren zoon) Harm centraal in achterhoede werden gepositioneerd. Als rechtsback was Wim weer opgeroepen.

In het begin van de wedstrijd speelden beide teams zeer afwachtend, waardoor er geen echte kansen te noteren waren. Het waren vooral afstandschoten die de keepers te verwerken kregen. Zo waren er pogingen van Jannes en Eric Cox, maar die konden de 'Rodeho'-doelman niet verontrusten. Aan de andere kant had Ron ook geen moeite om zijn doel schoon te houden.

Toch zou 'de Rodeho' na een kwartier spelen op voorsprong komen. Hun rechtsbuiten kwam door aan de zijkant en Ron twijfelde tussen uitkomen of blijven staan. Toen hij toch uitkwam kon hun speler de bal nog net voorzetten en had hun spits, die door Harm en Robert volledig werd vrijgelaten, er geen moeite mee om de bal binnen te lopen.
Kort daarna viel Tommy geblesseerd uit, waardoor de enige wisselspeler die de Zuiderburen hadden al vroeg ingezet moest worden.

Na de thee werd het spel er niet beter op. Aanvallend kon er weinig gebracht worden. Maar doordat 'de Rodeho' ook zwak speelde bleef de verdediging makkelijk overeind. De grootste kans was er voor Jannes. Hij kreeg alle ruimte en tijd om vanaf 20 meter op goal te schieten. Helaas voor de geel-rode formatie kwam de bal via de onderkant van de lat terug in de veld en was Gijs net te laat om rebound binnen te kunnen schieten.
Door dit resultaat lijkt de 2de plaats in de poule het hoogst haalbare voor Zuiderburen I. Volgende week is De Valk de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *