Zuiderburen II schuttert maar wint wel

Twee ballen

Daar waar alle andere teams afgelopen zondag een bekerwedstrijd afwerkten, speelden Zuiderburen II en 'de Bruintjes' een vriendschappelijke pot voetbal op het veld van 'de Bruintjes'. Beide teams zaten krap in de manschappen zo bleek bij aanvang van de partij.

Zuiderburen II moest zelfs met 10 man aanvangen en mocht 'de Bruintjes' nog dankbaar zijn dat het een grensrechter beschikbaar stelde. Ondanks het ondertal en een aantal spelers die goed op stap waren geweest waren de rood-zwarten zeker niet de mindere in de eerste helft. Er ontspon zich een open wedstrijd, waarbij aan beide zijden kansen gecreeërd werden.

Voorin bewezen Harm en Jan Dirkx weer eens dat ze een goed aanvalsduo vormen. Nadat een poging van Jan door de keeper gepareerd werd, was Harm een moment later wel succesvol. Hij zag de ruimte en werd perfect aangespeeld door zijn collega spits en rondde vervolgens goed af in de korte hoek.

Zoals gezegd kreeg ook de thuisploeg kansen, maar doelman de keeper onderscheidde zich door werkelijk elke bal klem te pakken. Ondanks het doelpunt van Zuiderburen II liet ook de keeper van 'de Bruintjes' zich niet onbetuigd, want zonder zijn reflexen waren de Zuiderburen wel verder uitgelopen in de eerste helft. Nu stond het bij rust 1-0.

Ondertussen had Willem het elftal gecompleteerd. Met 11 tegen 11 werd de wedstrijd na de thee dan ook hervat, maar al snel moest 'de Bruintjes' verder met 10 man toen een reeds aangeslagen speler het veld noodgedwongen moest verlaten.

In deze fase golfde het spel wat op en neer zonder dat er groot gevaar onstond voor één van beide doelen. Toen 'de Bruintjes' weer een moment later verder moest met 9 spelers, na weer een uitvaller, was het vreemd genoeg Zuiderburen II dat de weg kwijt raakte. Ondanks de numerieke meerderheid kon men nauwelijks de bal in het spel houden. Ook het continue aanjagen van de spelmaker van 'de Bruintjes' deed de onrust bij de rood-zwarten toenemen.

Het toenemende gevaar werd snel onderkend door de Zuiderburen, maar men slaagde er niet in het spel naar zich toe te trekken. Sterker nog, 'de Bruintjes' kwamen op gelijke hoogte. Met een individuele actie op de achterlijn legde één van de jongelingen van de thuisploeg Michael in de luren om vervolgens ook beheerst keeper de keeper te passeren.

Toch zou Zuiderburen II uiteindelijk de 3 punten mee naar huis nemen (ook al was het dan vriendschappelijk). Ditmaal liet Michael zich van zijn goede kant zien. Hij stuurde Frans de diepte in, die vervolgens een fysiek duel uit moest vechten, maar er in slaagde de bal breed te leggen. Hoewel de 'Bruintjes' keeper er nog tussen zat kon de meegelopen Willem het laatste zetje geven waarmee de bal in het net belandde. De eindstand werd hiermee op 1-2 bepaald.

Komende zondag vecht Zuiderburen II een competitieduel uit met rodelantaarndrager 'de Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *