Ongelukkig tegendoelpunt nekt zuiderburen I

Trainingsbal

Vandaag stond er voor Zuiderburen I weer een moeilijke competitiewedstrijd op het programma. Na in de eerste ronde 'het Bronneke' getroffen te hebben was het nu het team van 'de Bruintjes' dat het de rood-gelen lastig mocht maken.

Ook deze keer zat een kleine stunt er in, maar een persoonlijke fout van Frans zorgde er voor dat de Zuiderburen op het eind met lege handen stonden. In de aanvangsfase van de wedstrijd hadden 'de Bruintjes' een licht overwicht. In een druk strafschopgebied wist een aanvaller van de Bruintjes Cees te passeren:1-0
Het leek of dit doelpunt voor een impuls zorgde bij Zuiderburen I. Eerste grote kans was voor Martien, die na een (voetbal)leven lang op een backpositie gespeeld te hebben, voor de verandering links op het middenveld werd geposteerd. Hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal via een medespeler terug, maar stuitte jammerlijk op de keeper. 10 minuten later was het wel raak. De verdediging van 'de Bruintjes' kreeg de bal moeilijk weg, maar Marco wist er wel raad mee. Met de punt van z'n schoen kon hij nog maar net bij de bal, maar het was genoeg om de keeper te passeren. Tot aan de rust konden de Zuiderburen de 1-1 stand makkelijk handhaven.

Na de thee waren 'de Bruintjes' net iets feller, maar lange tijd leek het erop dat het op een gelijkspel uit zou draaien, mede omdat Eric Lemmens achterin alle ballen weg wist te werken in samenwerking met de rest van de verdediging. Een moment op ongeveer 12 minuten voor het eind werd Zuiderburen I echter fataal. Cees trapte uit, Frans wilde verlengen, maar kopte de bal ongelukkig terug richting eigen doel. De bal belandde precies in de voeten van de tegenstander, die wel raad wist met deze buitenkans: 2-1. In het restant van de wedstrijd was Marco en vooral Eric Cox nog dichtbij een doelpunt. Toen de Zuiderburen de laatste minuten alles op alles gingen zetten om nog een punt te redden, waren 'de Bruintjes' echter ook zeer gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord. Volgende tegenstander is de 'Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *