Op het nippertje 1 puntje gesmokkeld

Twee ballen

Gistermorgen stond 'Reuselcity' voor de deur voor Zuiderburen I. Dit is de directe concurrent onderaan de ranglijst van Zuiderburen II. We zouden dit volgens de statistieken met een overwinning moeten kunnen afronden.

Wederom hebben we deze week echter veel afmeldingen waaronder organisator in de defensie, Ron, verdediger Helm, spitsen duo Jannes en Marco en ook nieuweling Jurgen kon niet komen. Ad, Martijn en Rob kampen helaas nog met blessures. Maar met het inzetten van oproepkracht Wim zou er toch een dertiental spelers moeten zijn.
Een tegenvaller krijgen we zaterdagavond te verduren met de mededeling dat Frits van Sambeek stopt met voetballen bij de zuiderburen. Toen daarbovenop ook Joost niet aan de aftrap verscheen, moesten alle 11 overgebleven spelers spelen en Zuiderburen II-grensrechter Mart bijspringen om als twaalfde man te gaan vlaggen.

Meteen bij aftrap wordt de bal al snel door een fout van Dennis ingeleverd bij de tegenpartij die meteen een grote druk uitoefend op het middenveld en defensie. Er gaan een tiental minuten voorbij waarin de Zuiderburen-spelers elkaar nog niet kunnen bereiken en er kleine foutjes ontstaan. Maar verdedigingsduo Paul en Roel spelen beide beheerst zodat er nog geen grote mogelijkheden ontstaan voor 'Reuselcity'.

Geheel tegen de verhouding in komt de eerste grote kans voor geel-rood. Dennis krijgt de bal op het middenveld aangespeeld en kaats hem terug op player Cox; vervolgens loopt Dennis meteen diep en krijgt een perfecte pass terug van de routinier waarna Dennis alleen op de keeper afstormd, maar vervolgen slecht afwerkt zodat de bal over gaat.

'Reuselcity' is beter en zij bepalen het spel maar ook de backs Wim en Nick spelen een goede wedstrijd zodat de verdediging goed staat. Zo wordt Cees nog niet echt op de proef gesteld. Net voor rust schiet Harm nog verraderlijk hard op goal maar zijn inzet wordt gestopt. We gaan met een brilstand rusten.

Na rust begint Zuiderburen I met dezelfde 11 man; ook Tommy die niet fit was en er eigenlijk in de eerste helft al uit wilde laat het team niet in de steek en voetbalt de wedstrijd uit. Toch valt vrijwel meteen na rust de tegentreffer. Na een goede loopactie van de spits zet hij zichzelf vrij op de rand van de zestien en schiet vervolgens op aangeven van de linksbuiten hard binnen.

Nu is het de beurt aan de Zuiderburen om op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar het lukt de formatie niet om 'Reuselcity' uit de wedstrijd te voetballen dus veel kansen worden er niet gecreëerd. Halverwege de tweede helft grijpt Paul in we staan middels toch achter. Om en om gaat hij of Roel inschuiven waardoor we meer dreiging kunnen vormen. Het is ook Roel die verassend uithaalt van een metertje of 25; Heel ver, maar zijn schot is heel hard. Zijn pech is dat de bal midden op de keeper wordt geschoten die er vervolgens toch nog moeite mee heeft.

Kort daarna loopt Paul goed de diepte in en krijgt de bal net voor de keeper aangespeeld, hij kapt deze uit naar de linkerkant en kan vanaf de zijkant op leeg doel schieten maar zijn geluk ontbreekt en de bal gaat in het zijnet.
Het lukt uiteindelijk pas in de laatste minuten om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Roel geeft een vrij diepe bal op links. Dennis gelooft hier nog in en kan hem net binnen houden vervolgens gaat hij op doel af met nog 1 man voor hem. Deze passeert hij links maar komt net voor de achterlijn uit en kan hem nog net terugleggen waar ingeschoven verdediger en schoonbroer Paul staat. Deze twijfelt niet en schiet hard binnen: 1-1.

Hier hadden de 11 geelhemden ook recht op afgaande op de ijver die ze tentoonstelden. Volgende week staat ongeslagen koploper 'het Bronneke' op de affiche voor een bekerduel. Hopelijk hebben we volgende week meer spelers zodat we wat flexibeler een opstelling kunnen maken en dat er een wissel mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *