Ook zuiderburen II krijgt niks cadeau

Twee ballen

Zuiderburen II, met de teruggekeerde Ties weer in de gelederen, wilde de huid duur verkopen in de strijd met grote broer Zuiderburen I toen ze elkaar afgelopen zondag voor de 2e keer in het seizoen troffen. Zuiderburen I was echter geenszins van plan om cadeautjes weg te geven.

Het was aanvalsleider Frank die de aspiraties van Zuiderburen I in de score tot uiting bracht en het eerste scheurtje in het strijdplan van team II toebracht. De afvallende bal vanuit een corner belandde voor zijn voeten en van buiten de zestien liet hij keeper Wil kansloos. Frans had dit echter al vrij snel gelijk kunnen en zelfs moeten trekken. Renier rukte goed op aan de rechterkant van het vijandelijke strafschopgebied en bediende Frans op maat, maar hij slaagde erin de inzet vanaf 2 meter over het doel te plaatsen.

Toen weer een fase later Mark Jansen knap raak kopte uit een hoekschop leek het voor Zuiderburen II over en sluiten, rekening houdend met het ijzersterke verdedigingsblok van Zuiderburen I. De voorsprong van 2-0 werd tot de rust geconsolideerd. Na de thee kreeg de wedstrijd een nog opener karakter. Zuiderburen II wilde iets forceren, maar hierdoor kwam er juist meer ruimte voor de geel-roden om aanvallen op te zetten.

Na een kwartier tekende Tommie voor de 3-0. Hij trok goed naar binnen, werd op maat bediend en passeerde zijn oom (Wil) in de verre hoek. Een bevrijdende treffer voor de behendige linksbuiten, die in de afgelopen maanden nauwelijks speelminuten gehad had. Hij kreeg zelfs nog een aardige mogelijkheid om ook z'n tweede te maken, maar daar wist de Zuiderburen II-verdediging nog net een stokje voor te steken.

Toch viel er nog een vierde doelpunt voor Zuiderburen I. Deze werd gescoord door Eric Cox, die zijn goed spel daarmee bekroonde. Er ontstond enige commotie over vermeend buitenspel, maar al snel realiseerden de spelers van Zuiderburen II dat het bij de huidige stand geen zin had om te protesteren. Na de 4-0 deed Zuiderburen I het wat rustiger aan, wat mede gezien de hoge temperatuur logisch was. Zuiderburen II mocht zodoende ook nog wat terug doen.
Het was Renier, die de laatste weken goed presteert, die de 4-1 op het scorebord bracht. Hij zocht goed de ruimte, passeerde de laatste man en tenslotte ook Cees in de verre hoek. 5 minuten voor het einde bracht de mee opgekomen laatse man Michel de marge terug tot 2. Hij nam een afvallende bal meteen op de slof en vond het gaatje in de korte hoek. Hiermee strafte hij geklungel in de verdediging af, maar dichterbij kwam Zuiderburen II niet meer. Al bij al een terechte uitslag. Aanstaande zondag staat de laatse competitiewedstrijd gepland tegen de 'Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *