Zuiderburen I schrijft geschiedenis

Trainingsbal

Het eerste elftal van VV de Zuiderburen is afgelopen zondag voor het eerst in haar 40-jarige geschiedenis kampioen van de Reuselse binnendorpse competitie geworden. Op een ontzettend warm driesprongveld werd om 11 uur aangevangen, waarbij de rood-gelen wisten dat men aan een gelijkspel genoeg had om het kampioenschap binnen te slepen.

Dit wilde echter niet zeggen dat men op een gelijkspel ging spelen. Hans’ mannen trokken juist van het begin af aan ten aanval, wat in de 9e minuut leidde tot een voorsprong. Frank kapte zich juist buiten het vijandelijk strafschopgebied knap vrij en schoot de bal diagonaal binnen. 8 minuten later lag de 2e bal al in het net. Een voorzet vanaf rechts werd door Rick tot bij Rob verlengd die vervolgens fraai achter het standbeen langs scoorde. Helaas werd deze goal niet goedgekeurd in verband met buitenspel.

Na dit moment keuvelde de wedstrijd een beetje verder. Zuiderburen zette niet echt meer aan en de tegenstander was niet bij machte om maar enig gevaar te creëren. Halverwege de tweede helft wist Zuiderburen toch nog op 2-0 te komen. Een afgeslagen voorzet belandde voor de voeten van Marco, welke niet twijfelde en scoorde.

Hierna was het eigenlijk alleen nog maar wachten op het laatste fluitje van de scheidsrechter. Toen dit geschiedde, was het hek van de dam; een korte opsomming:
Van alle kanten kwamen de flessen champagne aangespoten en Hans vloog de lucht in. Het bier vloeide rijkelijk en de friet smaakte naar meer. De Ford 8210 met een enorme platte kar kwam voorrijden en Bas Michielse begon te zeveren. Ballonnen werden opgeblazen en muziek werd gedraaid. Iedereen kroop op de platte wagen en er werd vertrokken voor een spetterende rondrit. De diepvries werd nog eens aangevuld met koud bier en alle nog afwezige Zuiderburen werden thuis opgehaald. Er werd gestopt bij de Oude Brandtoren en de Oude Brandtoren veranderde in een dampende massa zatte boeren. De rondrit werd vervolgd en alle cabrio’s uit de regio kwamen onder het bier te zitten. Er werd gestopt bij de Red Coral en Red Coral veranderde in een dampende massa zatte boeren. Het bier bleef rijkelijk vloeien en het lichtje bij uwer reporter ging uit……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *