Zuiderburen II wint en sluit competitie af met 7e plaats

Twee ballen

Op de laatste speeldag van de competitie moest Zuiderburen II het gistermorgen opnemen tegen de nummer voorlaatst: 'Reuselcity'. De rood-zwarten waren al verzekerd van de 8e plaats, maar bij winst zou het nog een plek opschuiven, omdat voor nummer 7 'de Driesprong' de competitie er al op zat. De doelstelling was dus winnen en dat deed Zuiderburen II dan ook.

De start van de wedstrijd was erg voortvarend. Ron van Gompel beoordeelde een lange bal goed, kapte zich met rechts vrij en plaatste de bal met links in de winkelhaak buiten het bereik van de keeper. Met dit doelpunt nam Ron in stijl afscheid na 3 seizoenen Zuiderburen. Hij gaat zijn geluk weer beproeven bij Reusel Sport.

Na deze 1-0 bleef Zuiderburen II de bovenliggende partij. Vooral via de rechterflank kon men regelmatig gevaar stichten. Grootste wapenfeiten waren een opportunistisch schot van Harm en een kopbal die over ging van Mark Bogaerts. Laatsgenoemde vertolkte halverwege de eerste helft nog een hoofdrol, zij het in negatief opzicht. Aan de zijlijn beging hij een overtreding en hij mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter de kaarten op zak hield. Indirect zorgde hij er met deze overtreding voor dat 'Reuselcity' sterker werd. Het slachtoffer van zijn charge werd namelijk noodgedwongen vervangen door één van de meest begaafde spelers aan de kant van 'Reuselcity'. Toch kon ook hij nauwelijks iets forceren voor rust.

Na de thee leek zich een wat gezapige wedstrijd te ontwikkelen. Bij de huidige stand en de verhoudingen in het veld was Zuiderburen II er echter niet gerust op. Eén momentje van onachtzaamheid en de voorsprong was weg. Dit moment kwam er ook. Onder druk van zijn directe tegenstander speelde Michael te kort terug op Cees, die Wil in de goal verving. Hierdoor kon de 'Reuselcity'-spits er een voetje tussen krijgen, waardoor Cees gezien was en de gelijkmaker een feit was.

Ook hierna bleef het opletten voor de rood-zwarte formatie. Met name de Portugese nieuwkomer aan 'Reuselcity'-zijde was continue dreigend, maar gelukkig voor Zuiderburen II had hij ook weinig oog voor z'n medespelers. Een opleving van Frans zorgde ervoor dat Zuiderburen II toch weer op voorsprong kwam. Een door hemzelf opgezette aanval werd na een combinatie met Jan Dirkx knap in de verre hoek geprikt. Het beste leek er daarna vanaf bij de groenhemden van 'Reuselcity' en de Zuiderburen herpakten de controle over de wedstrijd.

Smetje op het duel was het uitvallen van Ties die al niet geheel okselfris aan de match begon. Op 7 minuten van het einde leek Jan Dirkx zijn eerste goal voor de Zuiderburen te gaan maken. Hij werd goed vrijgespeeld door Renier, maar had daarna te veel tijd nodig, waardoor de verdediger de kans in de kiem kon smoren.
Uiteindelijk werd het toch 3-1 in de slotfase. Frans lanceerde met een diepe bal spits Bart, die zijn man van zich afschudde en oog in oog met de doelman koel bleef. Met deze overwinning krijgt het seizoen voor Zuiderburen II toch nog een mooi einde. Hopelijk kan het nog meer glans meegegeven worden op 13 mei, wanneer het bekertoernooi afgewerkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *