V.v. de Zuiderburen 10 jaar online

Velden van vv de Zuiderburen

Op 4 november 2002 begon het met onderstaande korte aankondiging:

SITE VV DE ZUIDERBUREN OFFICIEEL ONLINE
De site van v.v. 'De Zuiderburen' is vandaag officieel online gegaan. Althans de grove lay out. Er zal de komende tijd nog vanalles veranderen, of toegevoegd worden aan de site. Op deze pagina (de startpagina) komen elke week de laatste ontwikkelingen te staan.

Met deze tekst zette v.v. de Zuiderburen de eerste stap op het wereldwijde web, vandaag op de kop af 10 jaar geleden. Initiatiefnemer was Frans, die destijds, puur als hobby een website voor de voetbalclub gebouwd had. Hiermee was ook een nieuw informatiemedium voor de vereniging geboren. Destijd was de site nog niet bereikbaar via zuiderburen.com (maar www.zuiderburen.homepage.nu), maar dat veranderde vrij snel. Ook groeide de verzameling foto's in de loop der jaren en later volgden ook video's.

De startpagina bleef de plaats voor de wedstrijdverslagen en andere club gerelateerde artikelen, al kwam er in 2004 een tweede index-pagina bij omdat de Zuiderburen toen een tweede elftal oprichtte. Inmiddels telt de website 660 artikelen en is het fotobestand uitgegroeid tot een aantal van 4746 foto's. Het aantal bezoekers ligt op het moment van dit schrijven op 92552, al moet daarbij opgemerkt worden dat de registratie niet vanaf het allereerste moment plaatsgevonden heeft.

Tegenwoordig kennen de bezoekersaantallen 2 piekmomenten per jaar. Eén daarvan ligt op 1 februari en de andere piek wordt rond het Zuiderburentoernooi geregistreerd. Het eerste moment is de dag waarop teams zich in kunnen schrijven voor ons toernooi en de tweede piek wordt veroorzaakt doordat de deelnemers van ons toernooi graag de foto's willen bekijken, die die dag gemaakt zijn.

Foto's die ook de moeite waard zijn om eens te bekijken zijn de teamfoto's uit de geschiedenis waar we er inmiddels 23 van hebben en de zogenaamde foto-mashups. Met name de eerste gallerie willen we graag verder uitbreiden, dus als iemand nog oude teamfoto's heeft, neem even contact op met het bestuur.

Oprichter Frans realiseert zich dat het steeds lastiger is om de bezoekers geboeid te houden met de website, maar denkt dat het nog steeds toegevoegde waarde biedt voor een club als v.v. de Zuiderburen. "In de eerste jaren trok met name het Zuiderbuurtforum nogal wat bezoekers naar zuiderburen.com, maar inmiddels is er niet meer tegen Facebook op te boksen. Ook is het nieuwe er wel een beetje van af. In 2002 hadden sommige Zuiderburen waarschijnlijk niet eens een pc. De nieuwe generatie heeft deze altijd in de broekzak zitten", aldus Frans.

Als het aan de oprichter (en nog steeds de webmaster) ligt blijft de site wel bestaan en ondergaat het niet hetzelfde lot als www.vvrodeho.nl en www.fcdestampers.nl, die inmiddels alweer uit de lucht zijn. Op naar de volgende 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *