Persoonlijke fouten doen Zuiderburen II de das om

Twee ballen

Een goede generale betekent niet meteen dat het ook goed gaat als het er echt om gaat. Dit bleek deze morgen wel weer toen Zuiderburen II aan moest treden tegen 'de Rodeho' voor hun openingswedstrijd van de competitie voor het seizoen 2006-2007.

Twee weken terug won het team nog betrekkelijk eenvoudig tegen dezelfde opnonent, maar toen stond er nog niets op het spel. Binnen 4 minuten keek Zuiderburen II al tegen een achterstand aan. Renier wilde op de rand van de eigen 'zestien' voor de mooie oplossing kiezen bij het uitverdedigen, waar hij de bal gewoon naar voren had moeten rossen. Een aanvaller van 'de Rodeho' was alert toen Renier weggleed en faalde niet toen hij vrij door kon gaan op de keeper.

Renier leek echter in de eerstvolgende Zuiderburen-aanval zijn fout goed te maken. Hij gaf een uitstekende pass op spits Mark Bogaerts die zijn schot geparreeerd zag worden door de Rodeho-goalie en ook in de rebound vond debutant Wil van Limpt het net niet, omdat hij het geluk ontbeerde. Zuiderburen II speelde in deze eerste helft met 3 spitsen en Bart centraal op het middenveld. Omdat 'de Rodeho' met 4 middenvelders speelde en Bart duidelijk onwennig was op zijn 'nieuwe' positie legde Zuiderburen II het in die linie af.
Ook de verdediging die in de voorbereiding nog zo degelijk oogde speelde niet op de top van hun kunnen. Bij de 2-0 kon de linksbuiten van 'de Rodeho' een terugspeelbal op keeper Wil onderscheppen en vervolgens diezelfde Wil in de korte hoek passeren. 

De fase die hierna volgde was Zuiderburen II wel het meest in balbezit, maar echt gevaar voor het vijandige doel leverde dit niet op. Wel toonde de bedrijvige Wil van Limpt aan een aanwinst te zijn voor het team, want hij hield zijn tegenstanders goed bezig en had ook nog eens oog voor z'n medespelers. Het hielp echter weinig.

Nog voor de thee leek de wedstrijd al beslist te zijn toen de 3-0 viel. Dit was wederom een doelpunt dat voorkomen had kunnen worden als er achterin wat uitgekiender gespeeld werd.
Ook na rust kon Zuiderburen II geen echte vuist maken. Het team trok het spel wel wat meer naar zich toe, maar 'de Rodeho' bleef gevaarlijk bij hun uitvallen en de verdediging moest soms alle zeilen bijzetten om de achterstand niet nog groter te laten worden.

In een uiterste poging om nog iets van de wedstrijd te maken schoof laatste man Michel mee naar voren. Hij kreeg ook nog de beste mogelijkheid om de eer te redden, maar schoot over en zo bleef het 3-0. Het is te hopen voor Zuiderburen II dat dit geen voorbode is voor de rest van de competitie, want dan ziet het er niet al te best uit. De smet op het blazoen kan pas over 2 weken weggepoetst worden, want dan speelt het team tegen 'de Haoverekkers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *