Zuiderburen I zet zegereeks voort

Trainingsbal

Het eerste team van de Zuiderburen heeft vandaag ook haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. In een uitverkocht Driesprong Arena waren de Zuiderburen van het begin af aan de betere.

Het team moest het stellen zonder zekerheidjes Erik Lemmens, Dennis en Jannes en voorin werd ook Marco gemist, waardoor enkele spelers van Zuiderburen II ook hier hun opwachting maakten. Ondanks de vele kansen wisten de 'rood-gelen' toch maar één maal te scoren in de eerste helft. Goed doorgaan door Eric Cox werd beloond met een treffer: 0-1.

'De Driesprong' kon in deze fase maar één keer echt gevaarlijk worden, maar het leverde het team wel meteen een goal op. Een goede voorzet vanaf de rechterflank werd in één tijd door de spits tot doelpunt gepromoveerd. Een knappe goal, maar het bracht Zuiderburen I niet van slag.

Het leek slechts een kwestie van tijd voor de tweede Zuiderburen goal zou vallen, maar voorin miste enkele spelers de absolute scherpte. Doordat er in de rust veel wissels doorgevoerd werden, hadden de Zuiderburen in de eerste minuten van de tweede helft even moeite om hun draai weer te vinden. Toen het echter weer begon te lopen walste de Zuiderburen finaal over de tegenstander heen. Er kwam kans op kans, het enige wat echter niet zo goed liep was de afwerking, vandaar dat het lang spannend bleef.

Toen een bekeken voorzet van Hans Ansems halverwege de tweede helft binnengetikt werd door Renier, was daar toch de verdiende voorsprong. Iets wat niet meer afgestaan werd. Frank en met name invaller Ron van Gompel kregen nog uitgelezen mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar wederom ontbrak de precisie. De eindstand was dan ook 2-1. Achteraf overheerste het besef dat, mits Zuiderburen I trefzekerder wordt, dit elftal tot mooie dingen in staat kan zijn dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *