Pijnlijke nederlaag tegen runner-up Reuselcity

Trainingsbal

Zuiderburen II zit op het moment echt in de hoek waar de klappen vallen, zo bleek gister weer tijdens de confrontatie met het goed presterende 'Reuselcity'. Het leek hier in eerste instantie echter niet op, toen de 'rood-zwarten' met een 2-0 voorsprong de rust in gingen.

Nadat Harm al een plaagstootje uitgedeeld had, was het Bart die na een kwartier de 1-0 op het scorebord bracht, na een zeer efficiente aanval. Jan Vosters, die een zeer degelijke eerste helft (hij ging er uit in de rust) speelde als links achter, stuurde Frans diep op de rechterflank, na een snel genomen vrije trap. Deze zocht de achterlijn op en legde goed terug op de inlopende Bart, die de keeper vervolgens het nakijken gaf.

Tien minuten na deze openingstreffer werd de score verdubbeld, hoewel de wedstrijd nagenoeg in evenwicht was. Harm ontfutselde een 'Reuselcity'-verdediger, die uit probeerde te verdedigen, de bal in het vijandelijke stradschopgebied. Hij behield daarna het overzicht en passte af op Jan Dirkx, die vervolgens alweer zijn vierde van het seizoen voorbij de keeper schoot. Zoals gezegd gingen de Zuiderburen met deze 2-0 de rust in.

Consolideren, en waar mogelijk de score uitbouwen, luidde het devies. Maar al snel in de tweede helft doemde het nachtmerrie scenario op, waar ook Zuiderburen I mee te maken kreeg in haar duel met 'Reuselcity'.
Allereerst leed Frans ongelukkig balverlies op de as van het veld. En hoewel de afstand tot de goal erg groot was, aarzelde de Portugese spelmaker van 'Reuselcity' niet en waagde hij een poging van die afstand. Waar de keeper eerder een afstandschot bekwaam tot corner werkte, moest hij dit keer zijn meerdere erkennen: 2-1.

Na deze aansluitingstreffer viel kort daarna ook de gelijkmaker. Wederom was het een schot van afstand, zij het dat het dit keer een vrije trap betrof. Niet hard, maar dodelijk precies viel de bal in de rechter benedenhoek. Hierna ontspon zich een boeiend duel, met iets meer balbezit voor de groenhemden, maar het waren de Zuiderburen die het gevaarlijkst opdoken voor het vijandelijke doel.

'Reuselcity' beproefde, logisch gezien het feit dat men twee maal succesvol was, haar geluk met schoten van afstand. Hiermee trof het tot twee keer toe de lat, maar het waren wel schoten waar de keeper goed het oog op had. Aan de overzijde trof ook Jan Dirkx het metaal, al was het dit keer de paal. Na een goed balletje van Wil van Limpt, probeerde hij de keeper in de korte hoek te verrassen. De teruggekaatste bal verschafte Harm een ideale mogelijkheid, maar hij rekende ogenschijnlijk niet meer op de kans.

Vanaf de rechterflank, waar Michael de geblesseerde Frans verving kwam in het laatste kwartier het meeste gevaar. Zo leverde Michael een goede voorzet af, maar kwam Jan Dirkx net te kort om de bal binnen te lopen. Ook Renier was dichtbij de 3-2, na een voorzet vanaf diezelfde rechterkant. Hij ontbeerde echter de rust om de bal beheerst binnen te tikken. Zijn poging ging daarom ook over het doel.

Aan de overzijde zagen de Zuiderburen tot hun grote ontzetting het net nog wel een keer bollen. Matig uitverdedigen werd genadeloos afgestraft en zo blijft Zuiderburen II in deze competitie nog steeds op nul staan. Komende zondag zal het moeilijk worden om hier verandering in te brengen, want dan treft Zuiderburen II 'de Stampers', die deze competitie als enige nog geen puntverlies opgelopen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *